Pasajul Fartec, în conservare pentru un an şi jumătate

Pasajul Fartec, în conservare pentru un an şi jumătate

0 178

În cel mai bun caz, lucrările la Pasajul Fartec vor fi reluate în cursul acestui an. Cel mai probabil, însă, anul viitor. Asta pentru că au fost constatate defecţiuni mai grave decât cele prevăzute în documentaţia iniţială

În cel mai bun caz, lucrările la Pasajul Fartec vor fi reluate în cursul acestui an. Cel mai probabil, însă, anul viitor. Asta pentru că au fost constatate defecţiuni mai grave decât cele prevăzute în documentaţia iniţială, iar municipalitatea trebuie să lanseze o nouă licitaţie pentru proiectarea şi efectuarea intervenţiilor necesare redeschiderii pasajului.
Reparaţiile au demarat în 2015. În cursul iernii 2016, şantierul a fost închis, după care, în primăvara anului 2017 lucrările nu au mai fost reluate, pentru că au fost constatate defecţiuni, urmate de expertize şi evaluări. În prezent, pasajul este în conservare.
Potrivit lui Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Municipiului Braşov, în perioada următoare edilii vor scoate la licitaţie modificarea proiectului iniţial cu noile soluţii de consolidare a grinzilor şi continuarea lucrărilor.
Documentaţia pentru licitaţie a fost transmisă la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice în vederea avizării. Practic, dacă licitaţia va fi lansată în câteva zile, cum trebuie respectate termenele privind depunerea ofertelor şi a celor în care se pot depune contestaţiile, contractul ar putea fi semnat în luna august.
Lucrările vor dura 12 luni, fără a fi luate în considerare lunile de iarnă, astfel că reabilitarea pasajului ar urma să fie gata în 2020, în condiţiile în care, în momentul deschiderii şantierului, termenul de finalizare a proiectului era data de 1 septembrie 2017.
Valoarea contractului pentru lucrările care au mai rămas de efectuat este estimată la suma de aproape 7,5 milioane lei, cu tot cu TVA, iar finanţarea este asigurată integral de la bugetul local.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.