Parturi estivale intr-o mare de rahat

Parturi estivale intr-o mare de rahat

0 57

Prostia soioasa a romanilor care se calca la propriu in picioare pe mizerabilele si ingustele plaje mioritice este de mult o afectiune estivala, care loveste cu regularitate in perioada asta. Milioane de turisti indigeni migreaza gregar la Marea Neagra, ca sa-si lipeasca cearceafurile de ale vecinilor si sa li se uite unii altora in intimitaturi de la doua palme distanta.
Prostia de vara n-ar fi insa plenara daca n-ar fi si fudula. Deunazi am vazut la televizor incununarea placerii mizere de a zacea pe plajele intesate de gunoaie si a te balaci in apa chiar in preajma gurilor de deversare a canalizarilor de pe meleaguri constantene. Zecile de reportaje transmise si articole de presa scrise in ultima vreme au fost cum nu se poate mai explicite. Pentru a-si petrece vacanta la care au visat, cetatenii dependenti de soare si mare ai patriei nu se sinchisesc daca se scalda in gura tevilor de canalizare ale judetului Constanta. Copii si adulti laolalta au fost filmati si fotografiati in timp ce se imbaiau in zoaiele si fecalele Sudului, cu un aer de tampa fericire estivala.
Altii isi croiesc cu greu drum prin apa de la mal invadata de alge fetide, cu mina de fericiti beneficiari ai cine stie carei terapii verzi.
Fudulia, insa, am vazut-o, cum va spuneam, zilele trecute. Scena se petrecea pe o plaja nu foarte amenajata, dar nu mai putin populata. In vreme ce lumea era la scalda sau la perpelit pe plaja, niste tigani isi imbaiau caii. Fapta interzisa strict de regulamentul litoralului care, din aceleasi motive de igiena, putea fi extins fara remuscari chiar la tiganii insisi. Camera surprinsese de asta data ofuscarea plajerilor de pe cearsafuri. „Cum este posibil, domnule???!!!” se indigna opinia publica a plajei. „Astia baga animalele unde fac baie copiii???!!!” si tot asa, care mai de care mai urzicat de grija tiganeasca pentru curatenia cabalina.
O fi rau ca niste tigani baga caii in apa, in locul de scalda al unor cetateni onesti, veniti la mare prin sindicat. N-o fi tocmai recomandat de medicii dermatologici. Dar, in conditiile in care constanteanul defeca direct in marea cristalina, sa te ofuschezi ca in borhotul livrat la conducta au aparut si doi-trei cai e ca si cum ai sta scufundat pana la buze intr-o piscina plina cu rahat si te-ai indigna ca cineva a avut nesimtirea sa traga un part.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.