Partidul nu Sovaia, pe Mircea mi-l excludea

Partidul nu Sovaia, pe Mircea mi-l excludea

0 83

In partidul care ii facea abonament la spa si ii trecea cu vederea iesirile alaturi cu doctrina, Geoana vede acum apucaturi staliniste, care au dus la excluderea domniei sale. Bomboana de pe coliva pregatita cu ocazia debarcarii din fruntea Senatului este declaratia de martir pe frontul Opozitiei a lui Mircea Geoana. Ultima reduta care mai tinea piept invaziei portocalii asupra Senatului. The last line of defence, cum ne-ar spune pe engleza lui diplomatica vorbita in secventa scurte peste Ocean, rupte pe furis din timpii de partid. Cica a refuzat sa predea in mainile Puterii cel mai inalt post detinut de Opozitie in structura de conducere a patriei.
In timp ce Mircea isi confectioneaza aura de martir lasat de partid descoperit pe flancul Senatului, de unde apara valorile social-democrate, in curtea PSD se profileaza deja o victima in cazul in care incidentul Geoana risca sa pateze cu oranj rosul carmin al ideologiei de partid. Daca pana mai ieri dusmanii erau Iliescu si Nastase, in calitate de tatuci, tirurile frustratului Geoana se muta acum pe imberbii Ponta si Sova, doi juni lasati de unchesii PSD sa se joace de-a excluderiled in partid. In buna traditie a compromisului gros si impaciurilor de fatada, probabil ca singurul tap ispasitor pentru deranjul cauzat va fi scos Dan Sova, cel care i-a indus in eroare pe mai marii PSD cand cu rocada imposibila cu Titus Corlatean la sefia Senatului. Adica a ajuns ditai partidul, cu decenii de expertiza intr-ale negociatului pe regulamente si legi organice, sa inghita niste interpretari avocatesti pe genunchi? Tot asa cum, in sanul unei formatiuni politice toba la teorie, se poate acum sa nu se stie sigur daca votul in Comisia de Integritate mai trebuie sau validat de catre BNP al partidului?!
Imposibil. Tocmai de aceea, e vorba mai degraba de o mica stratagema ingaduita de starostii PSD. Daca iese, se cheama c-am scapat de Geoana. Daca nu, il sacrificam pe Sova.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.