Partidul mocheta

Partidul mocheta

0 297

Degeaba curg garla criticile si huiduielile la adresa conservatorilor, dupa gestul teatral de a se retrage de la guvernare. Oamenii de plus din jurul profesorului Voiculescu au dovedit ca poseda o mare calitate in oceanul de defecte care li se imputa: consecventa. Inrudita direct cu spiritul conservator, este probabil singura insusire laudabila a „solutiei imorale”. Oamenii nu sunt, asa cum i-au portretizat colegii de guvernare/opozitie, niste cameleoni sub comanda batracianului Felix, iesiti la soare pe prundisul guvernarii, pemanent in asteptarea celui mai marunt pretext pentru a-si schimba culoarea politica. Strangerea tafnoasa a propriilor conserve expirate din galantarul si asa fezandat al Aliantei este un gest consecvent, in linia naturala a gimnasticii voiculesciene. Abia acum PC-ul a fost el insusi. Abia tradand din nou a reinnodat traditia PC-ului de pe vremea guvernarii PSD, cand le-a intors spatele vechilor aliati de pripas, in favoarea noilor colaboratori. Temporari si astia, dupa cum s-a vazut.


Tradarea din doi in doi ani – iata conservatorismul unei practici care nu se perimeaza. Functionarea intr-o aparenta stabilitate este perioada de falsa acalmie, fada si fara continut politic adevarat. Cand se iveste pericolul ca lucrurile sa se aseze, glanda defectarii se razvrateste si determina bascularea. Asta-i esenta doctrinei conservatoare: conservarea si prezervarea in stare de functionare a solutiei uschirii. Restul e plictiseala guvernarii si gaunoasele conferinte ale semi-analfabetului Felix despre afaceri, guvernare si spirit antreprenorial.


Unde mai pui ca momentul recentei demobilizari este cum nu se poate mai nimerit pentru baietii destepti din sanul PC. De cand junele ministru Seres isi facea nod la cravata dimineata cu latul anchetei cu spioni si tradatori din interiorul Ministerului Economiei si Industriei, solutia imorala a dezertarii plutea in aer.


Nu inteleg de ce PC-ul insista in continuare sa se intituleze partid. Ca si cand ar avea o doctrina sau un program de care trebuie tinut cont in momentul incheierii de aliante si pacturi pre-guvernare. Astea-s mofturi care se pot adapta in functie de situatie si de culoarea noului partener. Mult mai in spiritul afacerist invocat de acolitii voiculescului ar fi sa-si breveteze formatiunea drept ceea ce este. O mocheta. Vrea careva la guvernare si-i lipsesc din voturi? Vine PC-ul si se ruleaza felin precum motanul Felix pe scarile Palatului Victoria. Urmeaza perioada de coabitare prevazuta in contract, in care se mimeaza armonie si consens. Dupa care, pe nepusa-masa, intr-o dimineata, usile din dos se deschid, mocheta se ruleaza in sens invers, partenerii de ocazie evacueaza cladirea, Voiculescu ramane ultimul sa tina conferinta de adio si sa stinga lumina. Cu mocheta facuta sul sub brat, dom’ profesor se poate infiinta din nou la intrarea principala, curat la principii dupa ce a scos cu detergent orice urma de pantof pesedist, soson pedist sau cizma de petrolist de la peneleu.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.