Partidul celor al căror nume nu poate fi rostit. Din jenă!

Partidul celor al căror nume nu poate fi rostit. Din jenă!

12 387

Aşa cum filmele XXX au premianţii-premiantele (nu facem discriminări de gen) lor şi ”democratură ” – combinaţia inventată de un ziarist între democraţie şi maculatură politrucă – şi politica românească are această categorie la nivel de nehaliţi  cu mare priză la amatorii de aroganţă finanţată din conducta banilor publici.

Numele lor bine ascuns de SISTEM este ex-PD.
Pentru că PNL şi PSD suferă de aceaşi infestare – virusil PDL.
Şi pentru că ei mişună peste tot nu puteau lipsi nici de la Braşov.
Unde edilul actual ex-PD, ex-APR, ex-PLD, ex-PDL actualmente PNL şi-a implementat în structuri politice „caporalii” în cele mai bine votate partide. 
Să amintim de PNL? Aproape nu mai există după căpuşare. Fragila conducere judeţeană a vechilor liberali stă la mâna epigonilor lui Băsescu  şi implicit a pupilului său de suflet – şi de supt de la bugetul generos al statului – primarul actual din Braşov. Dovada? Mai trebuie?

Şef la municipiu este mult prea onerosul Oprică. Sau poate mai merită amintit PMP-istul  băsisist  Costel Mihai amator de funcţii publice şi viceprimar ocazional şi de vineri contracandidat de ,,mucava” a lui Scripcaru la şefia Primăriei Braşov? Pentru că acesta de cănd este viceprimar are un mereu un răspuns oficial ,,da şefu ai nedescriptibilă dreptate”. Parcă şi rinocerita lui Eugen Ionescu îi bântuie trufaş spondiloza morală lui Costel.
Pe de altă parte…
,,Principalul” contracandidat al actualului edil – nu este nimeni altul decât măcelarul de salarii şi pensii Gheorghe Ialomiţeanu. Care provine din… Aţi ghicit. Nu insistăm. Spunem simplu PD.

La PSD infestarea s-a manifestat în ultimii ani mai mult la nivelul doi. Un prefect devenit – Rasaliu – un consilier de stat – Pătraşcu – un şef de la CNAIR urmaş demn al PD pe linia PCR ( este nepotul fostei reprezentante al propagandei comunismului în Braşov până în 1989, madam Cebuc – apropo ce nume predestinat) respectiv Horia Stancu, actualmente vicepreşedinte PSD sau consiliera cooperativei locale din Comisia pentru activităţi ştiinţifice, social – culturale, muncă, familie, educative, sportive, agrement, tineret, religie, învăţământ, sănătate şi protecţie socială, Urse Gabriela.

O mai lungim cu poveşti sau să înfruntăm în sfârşit adevărul?
PNL sau PSD  – aceaşi cooperativă securistică pe care este pusă organic ştampila PD. Sau PLD sau PDL. Aceleaşi interese pecuniare şi aceaşi propagandă cu iz duhnind a neo marxism-corporatist anti democratic şi anti patriotic.
Apropo: se tot vorbeşte peiorativ de titulatura de ,,baron” local. Termenul a fost inventat de cineva din mass – media pentru a defini un politruc local din PD. Cum care PD? Provenit – aşa cum spuneam – din vechiul FSN, ulterior aripa PD, PLD, PDL şi acum PNL. Cu voia dvs. ultimii de pe lista lor sunt acum la PSD. Dar chiar ultimii de pe listele cu locuri eligbile.

Iulian Rinder

COMENTARII

 1. Sanda Marin&Didi Balmez:
  Partidul este …al. Partidele (aici aveţi dreptate ) ALE CAROR NUME NU POT FI ROSTITE. Sau greşesec?_ Chiar întreb. Acordul se face cu ,,partidul” sau cu ,,celor”?

 2. Partidul celor ALE CAROR NUME NU POT FI ROSTITE. Daca ati inceput cu celor (plural) duceti acordul pana la capat. Domnule Rinder, se poate, avem pretentii de la dumneavoastra.

 3. Vă mulţuţumesc tututuror pentru cu comenentarii. Dar insist – este opinia mea – repet, insist şi repet a doua oară, vă respect.

 4. Dle ministru Anonim!
  Ati ratat o buna ocazie sa taceti!
  Explicati cu aceeasi logica cu care vb presedintele dvs! (KWI)!
  Ati taiat 25% dupa care ati dat inapoi 15% si sustineti ca asta e ….majorare??? Ne credeti pe toti ca avem IQ dvs, al lui Turcan, Citu sau al lui Iohannis?
  Sunteti penibili! Cator romani sperati sa va adresati si sa va si creada?
  Va readuc in memorie o declaratia a dvs. de prin 2011:
  „Trebuie să vedem dacă putem face lucrul acesta, pentru că ar fi păcat să trecem la o majorare de salarii şi pensii şi acest lucru să nu poată fi susţinut financiar, să fie făcute doar că e an electoral. ” cam asta spuneati!
  Ati decis reducerea salariilor din sectorul bugetar cu 25%, măsură aplicată din luna iulie. În ianuarie 2011, salariile de bază ale bugetarilor au crescut cu 15%, dar raportat la nivelul din luna octombrie 2010, şi nu din luna iunie 2010. Astfel, salariile au ramas mai mici cu 13,75% faţă de luna iunie 2010, când au fost reduse de Guvernul dvs.

  Dar pentru Brasov ce ati facut cand ati fost vedeta? Ati sprijinit vreo investitie ?…
  E adevarat ca nu se astepta nimeni la nimic.
  Brasovul s-a facut de tot rahatul cu toti ministrii lui.

 5. Dle Rinder aveti dreptate. In politica Brasovean s-a adunat prea multa mizerie umana. Traseismul, nu tine doar de micimea unor indivizi ci si de strategia nemernica aunui SISTEM care se regenereaza permanent. Traseismul este manevra prin care o mana de odiosi au acaparat administratia si politicul brasovean. Trebuie un RESET!

 6. Imi pare ca un ziarist ca dvs. scrie neadevararuri despre persona mea. În perioada cât am fost ministru am majorat salariile cu 15% si pensiile din grupele 1si 2. Salariile au fost reduse în perioada când ministru era Vlădescu. Eu am fost numit ministru în sept. 2010 iar salariile au fost reduse în iunie 2010. Sper ca acest comentariu sa nu fie sters. Ar fi păcat.

  • Dle Ialomitianu, anonim ai fost asa o sa mori! Nu esti in stare macar sa te semnezi! Daca ramane ceva dupa tine? E o intrebare care se pune, o vor face multi din cei care traiesc la Brasov. Eu spun ca mai nimic. Ai fost un traseist politic (si asta ai ramas) care a avut șansa să fie numit pe o funcție… O responsabilitate care te-a depasit din start. NU ai facut NIMIC! Poate ca ai fi in stare de ceva, dar ai ales compromisul, din care ramane doar participare la cel mai odios regim (basescu) din ultimii 30 de ani. Pentru raul facut romanilor ai acceptat sa fii „avansat” la un grad militar (colonel) care nu-l meritai alaturi de Boureanu, Blejnar, sau Flutur… Din banii romanilor ai cumparat nominalizarea din 2012 a revistei The Banker. Mai pot continua. Nu o fac. Spune doar ce ai facut tu pentru Brasov. In resT doar …RUSINE!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.