Partid nou pe scena politică: Demos a fost înregistrat oficial

Partid nou pe scena politică: Demos a fost înregistrat oficial

1 129
Partidul „Democrației și Solidarității” – Demos – a fost înregistrat oficial pe 1 septembrie în registrul Partidelor Politice, potrivit anunțului publicat pe site-ul formațiunii. Demos se prezintă drept „alternativa politică de stânga”.

Partidul Demos este brațul politico – electoral al Platformei cu același nume apărute în octombrie 2016, care promovează echitatea, solidaritatea, egalitatea de șanse, lupta împotriva sărăciei, injustiției și inegalității sociale și economice.

Lansarea a avut loc la finalul săptămânii trecute la Roșia Montană. „Demos este singurul partid autentic de stânga existent în România la ora actuală”, susțin fondatorii.
„Demos are ca scop principal construcția unei noi abordări asupra politicii: una participativă, care pornește de la nevoile oamenilor și care este responsabilă în fața acestora.
Partidul s-a născut din credința că România nu mai poate fi guvernată de partidele vechi de tip cartel care supraviețuiesc prin parazitarea resurselor publice, clientelare, bazate pe dependenţă reciprocă între lideri şi membri, neasumate din punct de vedere valoric și doctrinar şi mobilizate exclusiv în perioade electorale. Membrii Demos își propun să reușească acolo unde au eşuat partidele vechi, și anume să mobilizeze participarea constantă, activă şi voluntară a membrilor şi cetăţenilor în general”
, se mai arată pe site-ul Demos.

Inca nu este publică și o structură de conducere.

Lansare Demos

COMENTARII

  1. Ideea este interesanta. De vazut cine e la conducerea lui. Ar avea nevoie de o mai larga Popularität.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.