Performanta bază sportivă de la Cheile Grădiştei va găzdui la sfârşitul acestei luni (24-30 august) Campionatul Mondial de biatlon de vară (pe role).Competiţia va avea trei probe: sprint, pursuit şi stafetă. De la start nu vor lipsi echipele din elita mondială a acestui sport, precum Germania, Rusia, Franţa sau Norvegia. După cum ne-a informat Ovidiu Gârgacea, proprietarul bazei sportive pe care se vor disputa întrecerile, se aşteaptă o participare record : ,,Se pare că va fi o participare fără precedent, respectiv 82 de participanţi înscrişi până acum, numai la seniori. Dacă amintim că anul trecut, la întrecerea din Rusia, au fost înscrişi 60 de concurenţi, la seniori, avem imaginea unei participări mai numeroase la ediţia din acest an. În total, vor fi peste 200 de concurenţi. Aceştia provin din 28 de ţări, ceea ce reprezintă un alt record. Mulţi dintre sportivi au venit deja la noi şi se antrenează. Echipa Ucrainei, care are în componenţă campioane mondiale şi olimpice, va veni în 14 august şi se va antrena două săptămâni înainte de startul campionatelor mondiale”

Cât priveşte participarea sportivilor români şi, mai ales, şansele lor de a realiza parformanţe la această ediţie a întrecerilor mondiale, Ovidiu Gârbacea ne-a spus : ,,Cred că avem şanse să venim între primele şase locuri, deşi concurenţa va fi acerbă.”

Deschiderea oficială a Campionatelor mondiale de Biatlon de vară va avea loc în 27 august, în sala sporturilor Cheile Grădiştei (ora 20,00).

Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.