Parteneriat Primarie-CJ pentru finalizarea Aeroportului

Parteneriat Primarie-CJ pentru finalizarea Aeroportului

0 339

Noua structura de parteneriat dintre Primarie si Consiliul Judetean va fi una pe actiuni. In perioada urmatoare se va stabili numarul de actiuni care vor reveni fiecareia dintre parti si care sunt sumele pe care trebuie sa le investeasca Primaria. Potrivit primarului George Scripcaru, Consiliul Judetean va actualiza impreuna cu un auditor extern situatia actuala a proiectului

Reprezentantii Primariei si ai Consiliului Judetean s-au intalnit ieri pentru a pune la punct datele contractului dintre cele doua institutii pe tema viitorului aeroport de la Ghimbav. Consilierii judeteni au facut o descriere amanuntita a investitiilor care s-au facut pana acum la aeroport si o estimare a sumelor necesare finalizarii proiectului.
Pentru a se putea realiza parteneriatul, Consiliul Judetean trebuie sa revizuiasca studiul de fezabilitate. Anexa proiectul de lege privind trecerea in administrarea forului judetean timp de 10 ani a terenului aeroportului contine cateva neconconrdante. Reprezentantii celor doua parti au stabilit ca, in acest moment exista 3 variante de rezolvare a acestora: o hotarare de guvern de revizuire a anexei, o ordonanta de urgenta prin care sa fie amendata legea sau o noua lege.cl bv
Noua structura de parteneriat dintre Primarie si Consiliul Judetean va fi una pe actiuni.
In perioada urmatoare se va stabili numarul de actiuni care vor reveni fiecareia dintre parti si care sunt sumele pe care trebuie sa le investeasca Primaria.
Potrivit primarului George Scripcaru, Consiliul Judetean va actualiza impreuna cu un auditor extern situatia actuala a proiectului, urmand ca in luna aprilie sa propuna Consiliului Local proiectul de finantare. Pe linga acest parteneriat cu Primaria, Consiliul Judetean a incercat sa obtina bani pentru aeroport si de la Guvern. S-au lovit, insa, de un refuz, pentru ca la Bucuresti se considera ca acest proiect este unul de interes local.
Doar parlamentarii brasoveni mai pot convinge autoritatile centrale ca este vorba despre o investitie cel putin de nivel regional.
Pentru ca societatea nou infiintata va fi una pe actiuni, Consiliul Judetean va demara discutii si cu edilii din judetele Covasna si Harghita pentru a vedea daca sunt interesati sa investeasca, pentru ca de aeroport si vor beneficia si locuitorii de acolo. Datele parteneriatului dintre Primarie si Consiliul judetean Brasov vor fi stabilite in viitoarele plenuri, programate pentru 2 si 3 februarie.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.