Parteneriat intre regiunea italiana Veneto si judetul Brasov

Parteneriat intre regiunea italiana Veneto si judetul Brasov

0 195

Delegatia italiena a regiunii Veneto la Bruxelles doreste un parteneriat cu judetul Brasov pentru realizarea si implementraea unor proiecte de accesare a fondurilor structurale europene, pentru aceasta staff-ul delegatiei aflandu-se de la inceputul saptamanii in Brasov


Delegatia italiena, condusa chiar de directorul reprezentilor Veneto la Bruxelles, Gionlorenzo Martini, a promis, intr-o conferinta de presa, ca vor face lobby Romaniei si in special judetului Brasov la comisiile de specialitate europene, pentru sprijinirea in accesarea de fonduri, dar si vor consilia factorii de decizie ai autoritatilor locale brasovene. „Din discutile pe care le+am avut cu presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu dar si cu reprezentantii Agentieie de Dezvoltare Durabila a Judetului Brasov am decis sa fim parteneri pentru accesarea fondurilor europene. Pana acum s-au distins patru prioritati, respectiv domenii in care exista proiecte realizate si care se pot indeplini. Vor urma si altele”, a precizat Martini. Este vorba depre anumite proiecte pentru dezvoltarea Intreprinderilor Mici si Mijlocii, pentru protejarea mediului inconjurator, proiecte pentru dezvoltarea unor parcuri culturale, dar si o prioritate de implicare a CJ Brasov in cadrul programului „Observatorul european pentru ajutorul de stat”, prin care autoritatile locale si regionale trebuie sa tina seama in contextul normelor legale europene.


Trebuie spus insa ca regiunea Veneto nu mia are acces la fondurile structurale europene, PIB-ul acesteia depasind media europeana. Potrivit italienilor, delegatia in cauza va impartasi autoritatilor brasovene din experienta lor acumulata la Bruxelles, iar parteneriatul cu Brasovul va reprezenta beneficii atat pentru judetul nostru, dar si pentru Veneto.


„Liantul” parteneriatului il va reprezenta ADDJB Brasov, care va avea rolul de mediator intre cele doua parti partenere.


M.O.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.