Parteneriat de educatie-business la Brasov

Parteneriat de educatie-business la Brasov

0 547
600 de elevi de clasa a XI-a din Regiunea Centru si Nord-est sunt implicati intr-un parteneriat de educatie-business. Cu ajutorul unor angajatori reali, ei vor crea 120 de firme de exercitiu in care isi vor testa aptitudinile manageriale. Judetul Brasov este reprezentat de 50 de elevi de la Colegiul Economic „ Andrei Barseanu” si de la colegiile tehnice „Transilvania” si „Mircea Cristea”. La finalul proiectului, elevii vor primi o subventie de 500 de lei si vor realiza un schimb de experienta interregional.
Obiectivul principal al proiectului cu finantare europeana este de a facilita tranzitia a 600 de elevi, de la scoala la viata activa, din regiunea Centru si cea de nord-est. Prin 120 de parteneriate cu angajatori reali din diferite domenii, beneficiarii vor infiinta, organiza si gestiona 120 de firme de exercitiu. In acest fel vor invata cum sa conduca responsabil un business si  vor identifica problemele si solutiile aparute in afacerea lor simulata. 
Vor fi organizate si 12 mese rotunde, unde elevii, profesorii si angajatorii vor putea discuta aplicat iar la final, se va realiza un schimb de bune practici interregionale.
Din fiecare regiune vor participa cate 300 de elevi. Judetul Brasov va fi reprezentat de 50 de elevi de clasa a XI-a de la Colegiul Economic „Andrei Barseanu”, Colegiul Tehnic „Transilvania” si Colegiul Tehnic ”Mircea Cristea”. 
Programul multiregional pentru educarea tinerilor va dura zece luni iar la sfarsit, elevii participanti vor primi o subventie de 500 de lei. Proiectul este organizat de Camera de Comert si Industrie a judetului Neamt, in parteneriat cu Casa Corpului Didactic Neamt, Asociatia Innova din Bucuresti si Camera de Comert si Industrie Brasov.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.