Parteneri straini pentru cele 3 clustere de la Brasov

Parteneri straini pentru cele 3 clustere de la Brasov

0 98
Clusterele brasovene vor sa atraga investitii straine in zona. Agentia Metropolitana implementeaza un proiect cu fonduri europene prin care cele 3 clustere din domeniile aeronautica, turism si energii regenerabile vor putea atrage noi parteneri din asocieri de companii din Germania, Italia, Marea Britanie si Polonia.
Proiectul Agentiei Metropolitane este denumit "Reteaua de clustere internationalizate si atragerea de investitii straine in clusterele functionabile". In perioada urmatoare vor avea loc intalniri in scopul stabilirii de parteneriate intre clusterele straine si cele din zona Brasovului, a declarat Dragos David – director executiv AMB.
In Brasov sunt functionale 3 clustere : unul aerospatial din industria aeronautica, unul in turism si un cluster in domeniul energiilor regenerabile.
Aceste clustere vor face schimb de experienta cu parteneri din proiect din tari precum Germania, Italia sau Marea Britanie. Partenerii straini au venit deja la Brasov. Dr. Lisa De Propris- reprezenatnt partener Universitatea din Birmingham, a precizat ca proiectul are ca scop principal impartasirea bunelor practici in ceea ce priveste politica in sensul investitiilor straine si ca delegatia a venit la Brasov pentru a intelege care sunt bunele practici promovate de inevstitiile straine in zona.
Clusterul este o asociere pe un domeniu economic intre companiile care opereaza in diferite domenii iar scopul clusterelor este ca membrii lor sa colaboreze bine pentru o eficienta cat mai reusita pe piata internationala si cu costuri cat mai mici.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.