Partea penală a falsului și uzului de fals în „strategia prezidențială”, nu...

Partea penală a falsului și uzului de fals în „strategia prezidențială”, nu a fost niciodată anchetată serios. De ce oare?

0 210

Evident,  exista mai de mult o vizibila strategie Prezidentiala ce se urmareste prin introducerea noii actiuni in instanta de catre pretinsa mostenitoare (de fapt complice!)  actiunea numitei Rodica Bastea !! Manevra poate fi legata de atingerea termenului de … prescriere a creantei civile, care este de trei ani, si nu de cinci ani cum este in cazul creantelor fiscale. Acest termen s-ar implini in noiembrie 2018, adica la trei ani de la decizia definitiva a Curtii de Apel Brasovcare a anulat certificatul de mostenitor si a constatat falsul si uzul de fals in cazul Iohannis-Bastea si casele lor.
Termenul de prescriptie curge de la data deciziei civile irevocabile a Curtii de Apel Brasov nr. 655/R/12.11.2015 de respingere a recursului formulat de Klaus si Carmen Iohannis impotriva deciziei nr. 235/16.05.2014 pronuntate in apel de Tribunalul Brasov. De aceea domnul Klaus nu a facut nimic pentru a plati Statului cea ce nu i s-a cuvenit.Ce se poate face? Hai sa vedem.

Dupa ce Traian Basescu, sub acoperirea „sloganului”de presedinte-jucator a facut chiar tot ce a vrut in politica statului si a justitiei – dupa ce tara a scapat de blestemul marinarului, a urmat tot un presedinte-jucator, dar „axat”pe…afaceri imobiliare si pe acoperirea statului paralel ( mai degraba stat in cercuri concentrice de interese). Presedintele  zis „von Strudel” a beneficiat ani de-a randul de bani din inchirierea unei case adjudecata prin fals.Asta au scris negru pe alb in decizia definitiva, completul de judecatori profesionisti si integri din instanta Curtii de Apel Brasov. Pana acum, Iohannis si Bastea deja trebuiau sa dea acesti bani inapoi. Aflam, insa, ca printr-o smecherie cunoscuta deja in analele Justitiei, unul din membrii familiei Bastea, Rodica Bastea, a deschis actiune de succesiune pentru imobilul sus-mentionat, actiunea urmand a fi judecata la Tribunalul Hunedoara.

Ce se stie despre aceasta speta? Ca familia Bastea, de bastina din comuna Vistea, aflata in zona Fagarasilor (Ioan electrician si Rodica, angajata la un birou de contabilitate conform Rise Project), au plecat din tara hat in anii 2000, prin Loteria vizelor. Dar taramul Fagaduintei nu oferea ceea ce puteau sa ia din tara tuturor posibilitatilor. Asa ca, prin niste inginerii succesorale, dovedite de justitie ca fiind falsuri grosolane, au devenit beneficiari ai “fructelor” unor case din Sibiu pe care le-au “administrat” impreuna cu sotii Iohannis…
In America, sotii Bastea au reusit sa-si cumpere o casa, iar in Fagaras mai au doua: cea batraneasca si o cabanuta in munti. Adica au  prosperat. Foarte bine. Nu avem nimic impotriva celor care se imbogatesc, dar sa fie bani cinstiti, nu luati prin cine stie ce mijloace dolosive…
Rodica Bastea (sotul ei a decedat in 2010, conform informatiilor aceluiasi site Rise Project), sfatuita probabil de pierzatorii comuni ai profitului de pe casa luata prin fals si inchiriata ani de zile unei banci, stopeaza executarea declansata de ANAF. In speranta ca… vor ramane si cu banii pe care ar trebui sa ii dea Statului, dar atentie, si cu asa zisa “mostenire” de la familia Ghenea (proprietarul de drept). Asta da, miscare!

Acum, urmeaza ca Statul sa se bata, pas cu pas, sa devina proprietar. Situatia se incurca, iarasi. Dupa decizia definitiva de la Brasov, Statul trebuia sa devina proprietar. Nu este. Ca sa fie proprietar, trebuia incheiata procedura succesorala, prin care Statul roman trebuia sa fie declarat successor si sa isi intabuleze titlul de proprietar asupra imobilului cu pricina. Nefiind finalizata procedura succesorala, nu se poate invoca titlul de proprietate si, implicit, nici sa pretinda prejudiciul suferit prin lipsa beneficiului colectat prin chirie, jumi-juma, de familia Iohannis si Bastea. Astfel ca, la aceasta ora, fiind blocata procedura succesorala de catre sotia defunctului Ioan Bastea, Rodica, prin actiunea care se afla pe rol la Tribunalul Hunedoara, parerea mea este ca pentru Statul roman exista doua variante: fie sa intervina in procesul de la Tribunalul Hunedoara, prin cerere de interventie in interes propriu, fie sa deschisa propria actiune succesorala! Si mai cred ca, pentru a nu exista emotii cu privire la discutia pe termenul de prescriere a creantei civile, cea mai buna ar fi introducerea de catre Stat a actiunii in pretentii, care ar putea fi la randul ei suspendata pana la finalizarea procedurilor succesorale.

Traseul juridic este destul de intortocheat, in situatia actuala, Statul nu avea cum sa treaca la executarea famililor Iohannis si Bastea pentru ca nu e proprietar.  Raspunsul trebuie dat chiar de catre Stat, prin Ministerul Finantelor! Actiunea Rodicai Bastea a fost introdusa in 2016. Ce-a pazit Statul din 2014 si pana in 2016? Statul e dator sa dea explicate cetatenilor. Si celor care l-au votat pe Iohanis presedinte, si celor care nu l-au votat(sursa:Luju.ro)

P.S. Apropos, partea penala a falsului si uzului de fals in aceasta speta nu a fost niciodata anchetata serios. De ce oare?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.