Partea buna a campaniei electorale

Partea buna a campaniei electorale

0 83

Campania de asfaltare, ecologizare, reabilitare si cum le-o mai spune actiunilor gospodaresti de primavara va schimba lejer perceptia brasoveanului asupra campaniei electorale. Cetatenii urbei, asemenea romanilor in general, aud, vad si citesc zilnic comentarii negative despre orice activitate s-ar petrece in acest interval de ajun de alegeri. Tot, dar absolut tot ce se intreprinde in aceasta perioada este suspectat de manipulare si praf (ma rog, asfalt, ciment, nisip, pietris) in ochii alegatorilor. Adversarii politici se intrec in a asmuti oprobriul electoratului asupra oricarei actiuni care se desfasoara acum. Indiferent ce-ar face si ce culoare politica ar avea initiatorii lor, faptele edilitare ori de alta natura petrecute in aceste zile sunt taxate de catre ceilalti drept populiste si profund interesate.
Realitatea acestor spuse inveninate contine si o mare nedreptate. De care o sa ne dam seama, in calitate de electorat alertat ce suntem, abia dupa consumarea alegerilor. Asa defaimata cum este acum, mult-hulita harnicie electorala o sa ne lipseasca al naibii peste cateva luni. Inainte de a ne alatura valului de carteli, sa ne bucuram o secunda de beneficiile reale ale acestei grabe pre-electorale. In oras si in judet se asfalteaza in draci portiuni de drum pentru reabilitarea carora termenele ar lancezi amarnic daca n-ar fi campanie. Diverse obiective se dau in exploatare doar pentru ca este campanie. Acorduri noi si profitabile se semneaza in aceasta perioada doar pentru ca urnele ne asteapta peste o luna si jumatate. Orasul si judetul arata tot mai bine, dar peisajul este incetosat de perdeaua de lehamite tesuta de carcotasi, al caror leit-motiv este interpretat la unison: „Normal, ca doar e campanie electorala!”.
O ocupatie mult mai profitabila ar fi contorizarea la sange a ritmului de operare din aceste zile. In graba lor de a da gata lucrari necesare orasului si judetului, edilii stabilesc, fara s-o stie, cadenta normala in care ar trebui sa se miste firmele executante. Daca au reusit acum sa asfalteze o strada in zece zile, cu ingroparea retelelor cu tot, asa ar trebui s-o faca in oricare alt moment. Ceea ce pot face astazi bine si repede, ar trebui sa poata oricand.
Ar fi nevoie doar de un cronometru si un caietel pe care cineva sa noteze constiincios. Dupa care sa prezinte insemnarile sefilor orasului si judetului. Ca o dovada ca stim ca este e ritmul si mersul normal al lucrurilor. Ca nu ne mai pot pacali de-acum incolo cu lucrari facute de mantuiala si intinse pe deasupra luni, daca nu ani de zile.
Dar n-ar cine s-o faca. Toata lumea e ocupata sa ofteze amar „E campanie electorala, domne’!
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.