Parlamentul ii audiaza pe Sassu si Avramescu

Parlamentul ii audiaza pe Sassu si Avramescu

0 67

Comisiile parlamentare de cultura ii vor audia astazi pe Alexandru Sassu, propus pentru functia de presedinte-director general al TVR, precum si pe candidatii propusi de Presedintie si de PD pentru Consiliul de Administratie(CA) ale SRTv si SRR.


Presedintia i-a propus pe Catalin Avramescu pentru CA al TVR si pe Marilena Stancu pentru CA al radioului public. Propunerile PD sint Alexandru Lazescu, respectiv Narcisa Iorga. Candidatii pentru CA al TVR desemnati de Presedintie si PD nu au intrat in procedurile parlamentare de saptamina trecuta alaturi de ceilalti 11 candidati, deoarece propunerile au venit mai tirziu la Parlament. Initial, atit Cotroceniul, cit si PD au refuzat sa desemneze membri in CA ale celor doua institutii, argumentind ca se opun politizarii acestora.


?


Catalin Avramescu a contestat alegerea pentru functia de director general al TVR a lui Alexandru Sassu de catre cei 11 membri validati ai CA al TVR. Avramescu si-a creat numerosi dusmani aici, fiind un critic constant al celor 322 de senatori si deputati care l-au suspendat pe Traian Basescu, astfel incat este greu de crezut ca el va fi validat pe post. PNL a anuntat deja ca nu il va sustine, iar Eugen Nicolicea (PSD) a precizat ca se cauta inregistrarea in care „Avramescu ne-a facut fascisti si dupa aceea vom decide cum votam“.


M.O.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.