Parlamentul European vrea autobuze verzi

Parlamentul European vrea autobuze verzi

0 134

Parlamentul European a votat, miercuri, pentru o linie directoare care indica tarilor membre ca toate achizitiile publice de autobuze si autovehicole utilitare sa fie nepoluante, mai bine spus „verzi”, pe toata durata functionarii lor. Aceasta linie directoare urmeaza sa fie acceptata de guvernele tarilor membre ale Uniunii si pusa in aplicare in cel mult un an si jumatate.
Astfel, fiecare tara a Uniunii Europene, aplicand aceasta linie directoare, va indica tuturor localitatilor si, in primul rand, celor ce le conduc, sa respecte directiva UE.
Daca la noi in tara sunt localitati ai caror edili au incercat diminuarea poluarii prin autobuzele pentru transport in comun si celelalte vehicole utilitare in slujba comunitatii, nu acelasi lucru se poate spune si despre Brasov.
Este drept ca parcul auto al RAT a fost innoit, dar cu ceea ce au aruncat altii, autobuzele achizitionate fiind ori „la mana a doua”, ori, chiar noi fiind, de calitate inferioara. Acest lucru se poate observa cel mai bine pe la capete de linii principale, mai ales cel de la Livada Postei, unde este intr-una un du-te vino de autobuze. Si asta se simte cand respiri.
Nici celelalte servicii sau societati comerciale care slujesc comunitatii nu stau mai bine in aceasta privinta, chiar daca, poate, nu in aceeasi masura. Ca sa nu mai vorbim de mijloacele de transport in comun ale unor societati comerciale cu obiect de activitate transportul in comun.
Cum am aratat mai sus, termenul de aplicare al acestei linii directoare este de un an si jumatate, ceea ce pare suficient pentru pregatiri. Dar cum romanul este obisnuit sa faca totul in ultima clipa, iar unii edili prefera activitati aducatoare de anumite beneficii – vezi asfaltarile repetate si facute intr-o bataie de joc si cu suficient de mari costuri – este greu de crezut ca se va putea drege busuiocul de pe o zi pe alta daca nu va exista o schimbare de atitudine.
Asa ca aviz amatorului!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.