Parlamentul european discuta viitorul Strategiei de la Lisabona

Parlamentul european discuta viitorul Strategiei de la Lisabona

0 177

Parlamentul European si reprezentanti ai parlamentelor nationale din cele 27 State Membre se vor reuni la Bruxelles la 5-6 februarie, pentru a discuta viitorul Strategiei de la Lisabona, anunta Biroul de presa al PE. Obiectivul initial – respectiv transformarea Uniunii Europene in cea mai competitiva si mai dinamica economie in lume pana in 2010 – a fost adoptat in cadrul summitului de la Lisabona in 2000. Rezultatele nefiind, insa, pe masura asteptarilor, strategia s-a revizuit si relansat in cadrul summitului din martie 2005.


?


Reuniunea inter-parlamentara va fi co-prezidata de presedintele Parlamentului European,?Hans-Gert Poettering, si de?presedintele Bundestagului German (camera inferioara a parlamentului german), Norbert Lammert.??Discutiile se vor axa pe trei tematici:  • ?energia refolosibila,
  • ?piata interna si inovatiile
  • ?capitalul uman: Educatia, asigurarea locurilor de munca si aspecte sociale

Este vorba despre cea de-a treia reuniune interparlamentara comuna privind Strategia de la Lisabona. Celelalte doua au avut loc in 2005 si 2004, obiectivul fiind implicarea parlamentarilor nationali in discutiile la nivel european. Angajamentul lor este esential in atingerea obiectivelor de crestere a numarului de locuri de munca si de protectie sociala, deoarece in cele mai multe?domenii in care sunt necesare schimbari se iau decizii la nivel national.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.