Parlamentul European a publicat topul politicienilor. Ce români mai...

Parlamentul European a publicat topul politicienilor. Ce români mai apar în clasament?

0 108

Liberala Adina Vălean este cel mai influent eurodeputat român în Parlamentul European, ea ocupând poziția a patra în TOP 100 cei mai influenți europarlamentari ai acestei legislaturi, potrivit unui studiu al Vote Watch EU.

Alți români din clasament:
* Ioan Mircea Pașcu (PSD pe poziția 31,
* Siegfried Mureșan(PNL) pe poziția 70,
* Monica Macovei, pe poziția 78,
* Dan Nica (PSD) pe 88 și
* Marian Jean Marinescu (PNL) pe 95.

Topul este deschis de președintele Parlamentului European, Antonio Tajani. Pe locul 2 se află liderul PPE și candidat la șefia Comisiei Europene, Manfred Weber, iar pe 3 italianul Roberto Gualtieri.
Românca Adina Vălean, PPE-PNL, este pe locul al 4-lea, urmată de șeful socialiștilor din Parlamentul European, Udo Bullman.
Pe locul 6 este autriacul Othmar Karas (PPE), urmat de spaniolul Eider Rubial Gardiazabal, poloneza Danuta Hubner(PPE), Guy Verhofstad de la ALDE și Ines Ayala Sender de la socialiști.

Clasamentul a fost alcătuit pe baza tuturor informațiilor disponibile privind diferitele acțiuni ale fiecărui deputat în actualul mandat și a avut în vedere trei criterii principale: numărul de rapoarte, funcțiile de conducere și puterea grupului politic din care face parte. (Clasamentul complet AICI)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.