Parlamentul euopean acuza Polonia de homofobie

Parlamentul euopean acuza Polonia de homofobie

0 155

Parlamentul european s-a autosesizat in legatura cu un proiect de lege promovat de ?ministrul polonez al Educatiei, prin care sa se interzica propaganda homosexuala in scoli.


Deputatii europeni, cu 325 voturi pentru, 124 impotriva si 150 abtineri, au adoptat o rezolutie prin care isi exprima ingrijoarea fata de comportamentul homofob al oficilor polonezi si solicita Comisiei Europene sa aduca in fata instantei Statele Membre care incalca obligatiile ce le revin in cadrul Uniunii.


Deputatii si-au exprimat ingrijorarea si asupra faptului ca guvernul polonez si-a exprimat intentia de a promova legi similare la nivel european.


Ca rezultat, deputatii de la Bruxelles si-au reinnoit apelul adresat Statelor Membre de a propune legi impotriva discriminarii de care sufera cuplurile de acelasi sex.


Ca un gest simbolic, Parlamentul a accentuat ca va stabili in fiecare an ziua de 17 mai Ziua Internationala impotriva Homofobiei. Prima oara, aceasta zi a fost aniversata de organizatiile neguvernamentale in 2005.


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.