Parlamentul ancheteaza activitatea SRI

Parlamentul ancheteaza activitatea SRI

0 145


Notele prim-adjunctului sefului SRI – Florian Coldea Coldea privind membrii Curtii Constitutionale care au colaborat cu fosta Securitate, ajunse la Comisia de ancheta a incalcarilor Constitutiei si abuzurilor savarsite de Traian Basescu, au provocat un adevarat scandal in SRI.


Atributiile lui Coldea au fost preluate de catre seful sau, George Maior, acesta din urma fiind invitat miercuri in fata Comisiei SRI din parlament, pentru a elucida conjunctura in care “notitele” lui Coldea au iesit din Institutie si pentru a prezenta raportul SRI privind acuzatiile de implicare a serviciului in activitati in afara cadrului legislativ si de tainuire a unor dosare in scop de santaj.
Potrivit lui Maior, mai multe cadre din conducerea SRI au fost anchetate, procesul continuand. Urmare a anchetei efectuate s-a stabilit ca nu se pune problema implicarii institutiei in activitati de politie politica si ca nu au existat niciun fel de presiuni din partea unor persoane, inclusiv Traian Basescu, pentru a fi scoase dosare si utilizate in scop de santaj.


Referitor la notite si la cercetarile facute de Coldea, Maior sustine ca au fost demersuri juridice si operative, realizate ca urmare a unor informatii aparute in presa si nicidecum la ordin politic, ?in scop de santaj. Verificarea circumstantelor in care inscrisurile primului-adjunct au fost scoase din institutie este in desfasurare.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.