Parlamentul a stabilit data referendumului – 19 mai

Parlamentul a stabilit data referendumului – 19 mai

0 124

Birourile Permanente ale celor doua Camere ale Pralamentului au decis data referendumului privind demiterea lui Traian Basescu. Demersul pentru demiterea presedintelui se va desfasura pe data de 19 mai, parlamentarii apreciind ca la acea data expira termenul legal de 30 de zile de la suspendarea din functie a sefului statului.


?


Potrivit secretarul Camerei, Ioan Munteanu, daca s-ar fi organizat pe 20 mai, referendumul pentru demiterea presedintelui ar fi putut fi contestat la Curtea Constitutionala, intrucat data de 20 mai depaseste intervalul de 30 de zile prevazut de Constitutie.


Senatul si Camera Deputatilor se vor reuni si azi in plen, pentru a vota proiectul de hotarare a Parlamentului care stabileste data de 19 mai pentru organizarea referendumului de demitere a presedintelui.


In acelasi proiect de hotarare este redactata si intrebarea care va face obiectul referendumului. „Sunteti de acord cu demiterea presedintelui Romaniei?” este propunerea de intrebare pentru referendum, formulata de conducerea Parlamentului. Secretarul Camerei Deputatilor a precizat ca, potrivit reglementarilor in vigoare, urnele vor fi deschise, in ziua referendumului, intre orele 8.00 si 20.00.


M.O.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.