Parlamentul a adoptat programul Daphne III privind combaterea violentei

Parlamentul a adoptat programul Daphne III privind combaterea violentei

0 197


Parlamentul European a adoptat, marti programul Daphne III pentru combaterea violentei asupra copiilor, tinerilor, femeilor si pentru protectia victimelor si a grupurilor de risc.


Daphne III acopera perioada 2007-2013 si are un buget de 116,85 milioane euro. La program pot aplica organizatii neguvernamentale, administratii regionale, municipalitati, centre de cercetare si alte institutii implicate in actiuni de combatere a violentei, din Statele Membre, tarile candidate, statele EFTA (Asociatia Europeana de Liber Schimb – Islanda, Liechtenstein, Norvegia? si Elvetia) si Balcanii de Vest.


Daphne III face parte din programul european general „Drepturi fundamentale si justitie”.


Initial, Comisia Europeana propusese un singur program ce cuprindea atat „Daphne” cat si „Informatii privind Drogurile si Prevenirea”. Parlamentul a cerut, insa, separarea programului general, raportorul Lissy Gr?ner (PSE, DE) considerand aceasta ca singura modalitate de asigurare a unei vizibilitati suficiente pentru Daphne.


Consiliul a acceptat multe amendamente ale Parlamentului din prima lectura, in special pe cele referitoare la imbunatatirea transparentei programului, reducerea birocratiei, accesul organizatiilor neguvernamentale si asistenta acordata lor in timpul intocmirii cererilor de aplicare.


COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.