Parlamentarii si guvernantii nu vor sa renunte la catalog

Parlamentarii si guvernantii nu vor sa renunte la catalog

0 265

Anuntata intentie a Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar de a schimba sistemul de notare a elevilor starneste controverse la nivelul Parlamentului si al Guvernului.


Se pare ca presedintele ARACIP, Serban Iosifescu, nu s-a consultata cu autoritatile in domeniu inainte de a face public anuntul. Asa ca acum i se cere socoteala. Acesta a fost chemat de urgenta la Comisia de Invatamant din Camera Deputatilor pentru a da explicatii.


La randul lor, reprezentantii Ministerului Educatiei spun ca nu stiau de aceasta initiativa si nu iau in calcul o asemenea propunere atat timp cat nu exista o analiza pe aceasta tema.


Presedinta Comisiei de Invatamant din Camera Deputatilor, Lia Olguta Vasilescu, spune ca astfel de initative trebuie aduse si la cunostinta parlamentarilor. „Ne-am saturat de atatea experimente care au tot avut loc in ultimii ani, experimente care n-au facut decat sa bulverseze atat elevii, cat si profesorii. De aceea, am reactionat cat se poate de prompt. Am trimis o scrisoare catre domnul presedinte al ARACIP si l-am invitat de urgenta la comisia de invatamant ca sa ne spuna despre ce este vorba. S-ar putea sa fie o gluma proasta”, a declarat Olguta Vasilescu, presedinta Comisiei de Invatamant din Camera Deputatilor.


Reprezentantii Ministerului Educatiei spun ca nu exista o propunere la nivelul ministerului pentru modificarea sistemului de evaluare a elevilor. „Domnul Serban Iosifescu, director ARACIP, un cercetator deosebit, cand s-a referit la anumite aspecte vizand evaluarea elevilor, s-a referit in nume personal. Nu exista nicio propunere la nivel institutional pentru modificarea evaluarii elevilor in invatamantul preuniversitar”, a pecizat Mircea Muresan, purtator de cuvant Ministerul Educatiei.


?


Serban Iosifescu, presedintele ARACIP, a anuntat ca vrea sa inlocuiasca actualele cataloage cu fise de evaluare intocmite in functie de competentele elevilor. Pentru a nu fi diferente prea mari intre elevi, evaluarea ar urma sa fie facuta cu note de la 1 la 5, calificative sau aprecieri cu da sau nu. Propunerea ARACIP ar urma sa intre in dezbatere publica incepand cu anul viitor.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.