Parlamentarii ii cer Presedintelui sa prezinte scuze

Parlamentarii ii cer Presedintelui sa prezinte scuze

0 119

Birourile reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului i-au cerut lui Traian Basescu sa-si retraga afirmatiile facute in urma cu doua zile la DNA, cand a declarat ca unii parlamentari fac “legi pentru infractori”.


Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu sustine ca afirmatia sefului statului este o jignire inadmisibila. Birourile celor doua camere parlamentare au adoptat o declaratie, care a fost votata de reprezentantii tuturor formatiunilor reprezentate in forul legislativ, mai putin reprezentantii PD.


Liderul deputatilor democrati, Cristian Radulescu, este de parere ca seful statului a fost inteles gresit si ca acesta a vorbit doar de acei oameni politici care, prin votul lor, servesc grupuri de interese.


Dupa cum afirma Presedintele UDMR Marko Bela, scrisoarea in cauza nu are o valoare juridica, dar are „o forta politica”, prin sustinerea acordata de reprezentantii partidelor politice care au fost de acord cu continutul ei. Liderul UDMR considera ca declaratia poate fi ?„un instrument util” atunci cand se creeaza o divergenta intre Parlament si Presedintie sau intre alte institutii ale statului, adaugand ca s-a ajuns la un nivel inacceptabil al discursului politic si ca acest lucru trebuie corectat.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.