Parlamentarii germani cer sistarea fondurilor UE

Parlamentarii germani cer sistarea fondurilor UE

0 87

Parlamentul german a aprobat joi o rezolutie in care deplange ritmul reformelor in justitie si stadiul combaterii luptei impotriva coruptiei, parlamentarii germani cerand UE sa sisteze alocarea fondurilor europene, informeaza Deutsche Welle, citand DPA.
Politicieni germani, fie parlamentari in Bundestag, in Parlamentul European sau diplomati, au cerut in repetate randuri despre astfel de masuri atat impotriva Romaniei, cat si a Bulgariei, intrucat reformele sistemului judiciar si rezultatele in lupta anticoruptie nu au fost convingatoare.
Germania este cel mai mare contributor la bugetul UE, iar declaratiile politicienilor de la Berlin se fac si in contextul in care in acest an au loc alegeri atat europene, cat si nationale. Germanii asociaza Romania si Bulgaria cu tari corupte, in care banii europeni – contributia lor, de fapt, la bugetul comunitar – sunt fraudati. Prin urmare rezolutia parlamentului german trebuie inteleasa si in acest context electoral german.
Pe de alta parte, masurile privind reforma justitiei si a luptei anticoruptie din Romania au fost aproape inexistente, a remarcat Comisia Europeana in raportul rpeliminar publicat in iarna.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.