Parlamentarii brasoveni, mai tari in cont decat in vot

Parlamentarii brasoveni, mai tari in cont decat in vot

0 712
Alesii brasoveni trimisi in Parlament stau bine in topurile prosperitatii. Social-democratii Constatin Nita si Ioan Adam, democrat-liberalul Nicolae Vlad Popa si conservatorul Ion Dinita ocupa locuri fruntase in clasamentele nationale ale averilor, asa cum reiese din propriile lor declaratii.
Daca Adam este pe locul 2 pe tara cu 2.610.000 de euro in conturi, Dinita se poate lauda cu nu mai putin de 40 de proprietati.
Cel mai bogat parlamentar roman, Sebastian Ghita, are nu mai putin de 22 de milioane de euro in conturi din diverse banci, potrivit unui clasament realizat de cotidianul central Gandul, dupa analizarea declaratiilor de avere ale demnitarilor.
Alesii brasoveni trimisi in Parlament nu stau, insa, nici ei deloc rau in aceste topuri. La capitolul conturi in banci cel mai bine situat dintre parlamentarii brasoveni este pesedistul Ioan Adam, aflat pe locul 4, cu 2.610.000 de euro.
La case conduce detasat deputatul conservator Ion Dinita, cu nu mai putin de 15 proprietati de acest fel. De altfel, la acest capitol brasovenii par sa fie cei mai prosperi, in conditiile in care Ioan Adam, dar si senatorul PDL Nicolae Vlad Popa sunt pe locul 5, cu cate 10 locuinte fiecare. Nici la terenuri, parlamentarii brasoveni nu se pot plange.
Dinita, cu cele 40 de proprietati, este intrecut doar de Zisu Stanciu, ales pesedist care poseda 70 de terenuri. Presedintele PSD Brasov, Constantin Nita, in prezent ministrul Economiei, se poate lauda cu 14 terenuri, cu care se situeaza pe locul 12 in top.
Cateva pozitii mai jos, pe locul 17, se gaseste din nou senatorul democrat-liberal Nicolae Vlad Popa, cu 12 terenuri detinute, singurul care a mostenit o buna parte din proprietati.
Ceilalti trei brasoveni din topurile prosperitatii, conservatorul Dinita si social-democratii Nita si Adam, au dovedit abilitati remarcabile in agonisirea unor averi considerabile. Mult mai mari decat cele de are fac uz in exercitarea atributiilor parlamentare sau ministeriale.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.