Pariu ca marul lui Preda e Golden?

Pariu ca marul lui Preda e Golden?

0 164

Democrat-liberalul Cristian Preda va verifica in weekend, la intalnirea PD-L din Poiana Brasov, daca marul pe care il propune ca noua sigla a partidului ii va sta sau nu in gat, asa cum i-a ramas Albei ca Zapada. Ce-i drept, e cam palid Preda, mai ales comparat cu backgroundul pedelist pe care se poarta in prezent discutiile in partid, care a virat de la oranjul stiut in violetul recent dobandit. De fapt, nici nu e vorba de discutii, ci mai degraba de carcoteli exprimate deocamdata cu surdina, despre care unii spun ca se vor face auzite mai clar si mai raspicat la reuniunea de sambata. Preda este creditat drept exponent, alaturi de Sever Voinescu si, eventual, Monica Macovei, al opozitiei voalate a intellighentziei pedeliste impotriva nepotismului si maniei granzilor PD-L de a controla resursele umane ale partidului si mai ales fondurile pe care le gestioneaza mereu aceleasi 3-4 figuri emblematice portocalii. Care n-ar avea niciun motiv sa aprobe micile orientari deviationiste din partid, taman acum ca s-au instalat la guvernare si reusesc sa-si treaca fara opozitie bugete si proiecte fara nicio impotrivire serioasa din partea adversarilor. Mai ales ca au dat deja iama in livada bugetara si si-au umplut sanul cu merele de aur ca sa nu mai aiba nevoie de poama pe care le-o ofera acum Preda la nivel de imagistica de partid.
Pana cand maharii portocalii ii vor pune lui Preda o mana grea in marul lui Adam, reformatorii timizi din PD-L primesc replica trepadusilor de serviciu. Parlamantarul Ion Olteanu, soldat disciplinat si inchiaburit al partidului, zeflemiseste initiativa lui Cezar Preda cu contrapropunerea de maxima inventivitate de a inlocui trandafirul din sigla nu cu un mar ci cu o para. S-ar putea ca sambata pedelistii sa constate neajunsurile obiceiului de a da pe mere ce puteau lua pe pere daca nu pleaca urechea la rumorile venite din parterul partidului, care n-are aparent a se teme de reactiile reformiste cu care este amenintat bunaoara PSD-ul, impartiti deja in mai multe livezi, in care fiecare fiecare isi pazeste aprig rasadurile de trandafiri. Dar unde nici daca Geoana ar propune maine inlocuirea celor trei roze din sigla cu bostanul de Dabuleni tot nu ar face prea mare deranj.
Cel mai frustata se simte probabil Elena Udrea, care isi vede rapit de Preda marul tentant pe care o autorizeaza sa il manipuleze aura ei de femeie fatala de partid, apriga la ora negocierii bugetului si facilitatilor proprii. Cum s-ar mai fi unduit ea sub privirile lui Zeus, invitandu-i lasciv pe reformisti la Brasov sa guste din marul otravit al cunoasterii adevarurilor dureroase de partid, pentru apararea carora ayatollahii PD-L ar sari ca muscati de sarpe!
Nu stiu ce strategie pune la cale garda din jurul lui Traian Basescu pentru a contracara deviatiile doctrinare si nemultumirile marunte, dar practica negocierilor la PD-L lasa sa se intrevada o umbra de invoiala. Presimt ca pana sambata talibanii si conservatori pedelisti se pun de acord asupra soiului marului cu pricina. Sunt gata sa pariez ca va fi Golden. Consumatorii de (otet de) mere stiu de ce.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.