Parintii fetitelor de clasa a 4-a sunt imuni la vaccin

Parintii fetitelor de clasa a 4-a sunt imuni la vaccin

0 94

Doar 7 fetite din judet s-au lasat vaccinate impotriva cancerului de col uterin! Un bilant dezastruos pentru o campanie care ne-a costat pe toti nu mai putin de 23 de milioane de euro, aruncati de Ministerul Sanatatii cu o nesabuinta care alimenteaza sumedenie de banuieli in spatele decontului. Dubii pe deplin indreptatite, in conditiile in care achizitionarea vaccinului s-a petrecut in preajma campaniei electorale, care atrage in mod natural suspiciuni.
Nici la nivel national, actiunea de persuadare a parintilor sa permita vaccinarea odraslelor impotriva cancerului de col uterin nu sta mai bine. Doar 30 la suta dintre parinti si-au dat acceptul pentru vaccinarea fetitelor; reactia anemic din partea familiilor i-a constrains pe reprezentantii Ministerului Sanatatii sa se afiseze pe toate posturile si sa inmulteasca dezbaterile pe tema controversatului vaccin. Exact ceea ce ar fi trebuit sa faca de la bun inceput, inainte de a lasa presa s parintii sa descopere singuri pe Internet statistica deloc linistitoare referitoare la reactiile adverse ale inocularii vaccinului. Ginecologi, oncologi, medici din cabinetele scolare o fac acum, intr-un efort disperat si transparent de a prezenta beneficiile imunizarii impotriva papilloma virusului responsabil de necrutatorul cancer de col uterin. Care ucide sase femei pe zi in Romania, tara cu cea mai ridicata rata a mortalitatii din Europa in acest domeniu.
Datele statistice ar fi fost suficient de alarmante ca sa nu mai fie nevoie de prea multa putere de convingere din partea medicilor. Iata ca totusi este; parintii sunt sceptici si refractari la administrarea vaccinului, pentru simplul motiv ca n-au avut acces la date pe care Ministerul ar fi trebuit sa le furnizeze din vreme, associate cu explicatii complete despre eficienta serului in lupta impotriva teribilei maladii care este cancerul de col uterin.
La Brasov, cel putin, mai este mult de munca. Doar 51 dintre parintii celor peste 2500 de eleve de clasa a 4-a si-au dat acceptul pentru ca fiicele lor sa fie vaccinate.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.