Părinţii fac munca muncitorilor la Honterus

Părinţii fac munca muncitorilor la Honterus

0 308

Mai mulţi taţi şi bunici au îmbrăcat salopetele şi lucrează de zor în corpul D, în speranţa că vor termina până la începerea anului şcolar

La Liceul Teoretic Johannes Honterus, amenajarea sălilor de clasă se face cu părinţii. Mai mulţi taţi şi bunici au îmbrăcat salopetele şi lucrează de zor în corpul D, în speranţa că vor termina până la începerea anului şcolar. Sunt, însă, şanse mici ca lucrările să fie gata la timp; conducerea liceului a stabilit deja un program în două schimburi pentru elevii care studiază în limba germană. Va fi o problemă, spinoasă, recunoaşte directorul.
În corpul D al Liceului Johannes Honterus, într-una din clasele de la etaj un grup de părinți și-au asumat rolul de muncitori calificați. Au zugrăvit, au vopsit tâmplăria și au schimbat chiar și instalația electrică din clasă. În ciuda eforturilor, este puţin probabil ca pe 10 septembrie aici să se desfășoare cursuri. În acest corp de clădire a funcționat până la sfârșitul anului școlar Liceul cu Program Sportiv.
Spațiul nu s-a predat și nu a fost preluat oficial de Liceul Johannes Honterus, astfel că nu s-a putut interveni la timp.
Nu este singurul spațiu în care se lucrează. Biserica Evaghelică, cea care deține 4 din cele 5 corpuri în care funcționează liceul, face la rândul ei lucrări la acoperișul corpului A. Și Primăria, cea care deține corpul E de pe strada Poarta Șchei va demara în curând alte lucrări de reabilitare.
Pentru că multe dintre spații sunt improprii desfășurării cursurilor, conducerea liceului a stabilit că cel puțin câteva săptămâni la Honterus se va învăța în două schimburi.
„Vă dați seama că nu este ușor să faci un program în două schimburi pentru copii și pentru profesori; problema este și cu părinții care au serviciu şi care trebuie să-și aducă copiii la școală, deci problema va fi una spinoasă”, recunoaşte Radu Chivărean, directorul Liceului Teoretic Johannes Honterus.
Deocamdată, conducerea liceului nu a stabilit câte și ce clase vor învăța în program de după amiază.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.