Parinte de Revolutie

Parinte de Revolutie

0 141

??????????? 22 decembrie 2007. Revolutia a crescut mare. E chiar majora.


A-mplinit fix 18 ani si se va supara amarnic daca cetatenii patriei vor continua sa suspine pentru diverse neimpliniri, zicand cu obida „la 17 de la Revolutie…..”. ??? Potrivit normelor de convietuire civilizata, ar putea sa-si faca si ea un rost. Dar mici nereguli de stare civila o impiedica sa dispuna de soarta ei, asa cum ii permite legea. Pe certificatul de nastere, in dreptul tatalui inca sta scris Ion Iliescu.


Mama ei – mama ei de Revolutie – n-a aparut inca sa revendice progenitura. Rezulta ca Revolutia este un copil din flori. De rachita sau de micsunele, care-au sfidat meteorologia si au inflorit brusc in decembrie 89, ascultand de prezicerea facuta de Ceausescu despre venirea capitalismului in Romania „cand o face plopul pere si rachita micsunele”.


Nu lipsa mamei de pe actul de nastere ar fi marea problema. Tatal – ramane aspectul scandalos din viata Revolutiei, venita pe lume intr-o baie de sange si o placenta de minciuni care nu s-a destramat nici azi.


Ba are chiar sanse mari sa nici nu se rupa prea curand, daca ideea parintelui Iliescu va prinde contur. De cand o face si pe bunicuta pentru biata fata, genitorele Ilici are ganduri mari la majoratul copilei. Emanatul, vrea un manual de istorie a revolutiei, jignit ca posteritatea nu a retinut exact varianta sa despre evenimentele din decembrie 1989.


Realitatea a dovedit mai demult ca adevarul sta in fragmente, aflate in posesia mai multor subiecti, iar nu in vreun monolit matahalos cu pretentii de versiune unica.


Chiar si patria, concept rotund, inalienabil si de nestirbit, se gestioneaza mai bine pe felii. In loc sa vorbesti gaunos si demagogic despre natiune, mai bine trudesti in particular la propasirea intregului. Nostalgiile iliesciene pentru unitatea de odinioara a partidului unic nu-i dau pace.


Unde mai pui ca indisciplinatii din partidul pe care il conduce ideologic, se lasa si ei sedusi de demonul disolutiei si smucesc in toate partile de doctrina si de statut. Numai parinte de Revolutie sa nu fii.


?


Vifor Rotar


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.