Parfumurile lui Napoleon si al Reginei Maria, la Brasov

Parfumurile lui Napoleon si al Reginei Maria, la Brasov

0 1838

Parfumul preferat al lui Napoleon Bonaparte continea arome de ambra, iris si violete. Cei care au vizitat Muzeul Parfumului, adus si la Brasov, au avut ocazia sa si simta esentele care il delectau pe celebrul imparat. Participantii la eveniment au aflat si ca Regina Maria a fost unul dintre primii membri ai Casei Regale care a facut reclama unui parfum celebru in perioada interbelica.
Muzeul Parfumului aduna o colectie impresionanta de peste 3000 de sticlute, recipiente de cristal vechi de aproape un secol, parfumuri romanesti sau editii limitate ale celor mai apreciate esente.parfum1
Muzeul Parfumului a devenit foarte vizibil prin participarea la diferite evenimente culturale sau prin organizarea de expozitii temporare.
Cel mai recent a fost Istorie cu parfum la Pelisor, o expozitie in cadrul careia s-au marcat 140 de ani de la nasterea Reginei Maria.
Notele dominante din parfumul reginei erau si florile ei preferate: iris, bujor, trandafir.
Potrivit lui Georgian Gheorghe – project manager Muzeul parfumurilor, este unul dintre parfumurile cele mai celebre din perioada interbelica asta pentru ca in acea vreme Regina a fost una dintre primele personalitati si capete incoronate care facea reclama unui produs cosmetic .
In colectie se regaseste si parfumul lui Napoleon Bonaparte, creat special pentru Imparat de parfumieri celebri din arome de ambra gri, piele, iris si violete
Muzeul Parfumului aduna o colectie impresionanta de peste 3000 de esente.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.