Parerea sefului statului

Parerea sefului statului

0 78


Tot am nadajduit ca vremea in care seful statului trebuia citat in legatura cu remarcile pretioase despre orice, de la la statul dac centralizat condus de Burebista, pana la stiuletele de porumb, a apus! Am ramas cu riduri de expresie de cat mi-am arcuit, pe vremuri, sprancenele de uimire cu cata profunzime vorbea Nicolae Ceausescu despre toate cele! Dar situatia e mai grava acum, ar trebui sa-mi fac o programare la un lifting de cat ma mir de Traian Basescu si de cei care-i canta in struna refrene cunoscute.


Nu pot sa va redau perplexitatea cu care am citit stirea ca “Seful statului si-a expirimat satisfactia in legatura cu elaborarea proiectului si a accentuat ideea ca acesta trebuie sa fie caracterizat printr-o calitate inalta” si ca „Revizuirea si implementarea strategiei ar trebui sa fie considerata un proces de coagulare a intereselor si aspiratiilor din societatea romaneasca”.


Este vorba despre Strategia Nationala pentru Dezvoltare Durabila a Romaniei. Bine, dupa cum sunt redate lucrurile ar putea fi vorba despre strategia de dezvoltare a unei noi rase porcine, dar sa luam in calcul dezvoltarea durabila. Daca Presedintele se pricepe, n-are decat sa puna umarul la strategie, daca nu, sa-i lase pe cei care se pricep sa-si faca treaba si sa renunte la speechuri flescaite. Este de-a dreptul enervant ca un sef de stat sa spuna stupizenii, doar ca sa bifeze un discurs. Ca veni vorba de discurs, pe Base tot mai bine il prinde ala cu grupurile de interese, cu mafiotii … ei nu, cu teroristii nu, ca ajungem la Omar Hayssam, la fuga lui din tara, la un oarece “Profesor” si nu da bine. Nu asa de bine ca preocuparea sa pentru “implementarea strategiei Lisabona care vizeaza si imbunatatirea nivelului de trai al populatiei”. Adica “sa traim bine”!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.