Pare de necrezut – Regina Marii Britanii a avut o străbunică din...

Pare de necrezut – Regina Marii Britanii a avut o străbunică din Sangeorgiu de Pădure! Deci nu doar Printul Charles !

1 249

Paul Brummel, ambasadorul Marii Britanii in Romania, a povestit intr-un articol pe blogul oficial al institutiei diplomatice de la Bucuresti , despre legaturile mai putin stiute ale Casei Regale Britanice cu Romania.
Legatura porneste dintr-o mica localitate din judetul Mures, Sangeorgiu de Padure, in inima Transilvaniei. Aici se afla un castel vechi din secolul al 17-lea care a fost redecorat in stil neo-baroc in secolul 19, care a ajuns in 1935 in proprietatea statului roman si a fost folosita ca si scoala.
Acest castel este important deoarece a fost locul unde a copilarit o doamna de neam… care se numea Claudine si era cunoscuta in Romania ca si Claudia. Aceasta, care era de o frumusete deosebita s-a nascut in 1812 si s-a casatorit cu Ducele Alexander de Wurttemberg, nepotul Regelui Frederick I, cu care a avut trei copii, dintre care un fiu care s-a casatorit cu Printesa Maria Adelaide de Cambridge.Â
Din casatoria acestuia cu Printesa a rezultat ducesa Mary Tuck care mai tarziu avea sa devina Regina prin casatoria cu Regele George V.
Sa nu uitam: Regina Mary este strabunica actualei Regine a Marii Britanii, Elisabeta II. (Sursa: ziarul National)

regina marii britanii Regina Elisabeta a II a se trage din Sangeorgiu de Padure

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.