Parcurile industriale din Brasov sunt de vanzare

Parcurile industriale din Brasov sunt de vanzare

0 80

Parcurile industriale din Brasov, altadata, viitorul de aur al acestei tari se afla acum in paragina. Dat fiind ca aceste „santiere” abandonate nu mai aduc nici un fel de profit macar sau beneficiu orasului nostru, asa cum stau ele acolo cuminti de sine-statatoare, consilierii judeteni s-au hotarat sa le valorifice intr-un fel sau altul.
In consecinta, acestia au decis sa ia in calcul vanzarea parcurilor industriale pe care le au in administrare.
Desi consilierii judeteni au aprobat, in ultima sedinta de plen, bugetul de venituri si cheltuieli rectificat pentru 2010 al Parcului Industrial Metrom, hotararea a nascut dezbateri legate de sumele mari cheltuite pentru platformele care apartin Consiliului Judetean Brasov.
„Din repartizarea sumelor trimestriale reiese ca, lunar, se cheltuiesc 60.000 de lei pentru noua angajati ai platformei Metrom. Banii acestia reprezinta salarii, indemnizatii si bonuri de masa, dar sumele nu sunt corelate cu salariile din Consiliul Judetean. Am propus ca situatia sa fie evaluata pentru fiecare platforma, astfel incat sa se poata lua o decizie in cunostinta de cauza”, a declarat Aurelian Danu, unul dintre consilierii judeteni.
Produc doar pierderi
Presedintele Consiliului Judetean Brasov a lansat propunerea vanzarii celor doua platforme industriale din administrarea institutiei, respectiv Metrom si Carfil.
„Parerea mea este ca ar trebui sa vindem, de urgenta, aceste parcuri industriale pentru ca nu am castigat niciun ban de pe urma lor. Aceste platforme au o situatie financiara dificila, iar prin administrarea lor se pierd sume importante din bugetul judetului”, a spus Aristotel Cancescu, presedintele Consiliului Judetean Brasov, citat de cotidianul Adevarul.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.