Parcuri tematice la Rasnov: dinozauri, aventura si distractie

Parcuri tematice la Rasnov: dinozauri, aventura si distractie

0 207

Orasul Rasnov isi reinventeaza turismul local prin construirea de atractii turistice unice in judetul nostru, dar si la nivelul intregii tari.
Primarul orasului Rasnov, Adrian Vestea, este hotarat sa transforme localitatea intr-un punct important pe harta obiectivelor de recreere si distractie. Dupa ce a readus Cetatea Rasnov in patrimoniul localitatii, iar acum obiectivul este vizitat chiar si de peste 3.000 de turisti in zilele de week-end, Adrian Vestea a anuntat ca vor mai fi create doua obiective, de aceasta data pentru recreere.
Prima constructie de amploare menita sa revitalizeze turismul local si sa atraga cat mai multi vizitatori este Dino – Parc, cel mai mare parc de dinozauri din Europa. Acesta ar trebui sa fie gata sa primeasca oaspeti in 2011, constructia urmand sa inceapa deja din primavara anului viitor, conform declaratiilor date de primarul orasului, Adrian Vestea, citat de Agerpress.
„Am pornit de la ideea ca in zona Brasovului exista foarte multe hoteluri si pensiuni, dar nu exista parcuri de distractie. Vrem sa facem un parc tematic, cu 80 de dinozauri, dintre care peste 20 vor fi in marime naturala”, a declarat agentiei MEDIAFAX Gabriel Rozorea, fost director al Directiei Silvice Brasov, care detine 50% din HCR, restul actiunilor fiind in proprietatea lui Arpad Sarkany.
Parcul va avea o suprafata de patru hectare si va fi construit pe Valea Cetatii, in padure, in spatele Complexului Acapulco. Pe langa dinozaurii de rigoare care dau si tema parcului, aici veti mai putea gasi: o sala de conferinte, un restaurant, o sala pentru proiectii de filme despre evolutia dinozaurilor si 60 de locuri de cazare suspendate la nivelul coroanei arborilor.
Cel de-al doilea parc tematic este „Aventura”, asemanator celui din Brasov. Acesta urmeaza a fi construit pe o suprafata totala de un hectar, pe Valea Cetatii. Valoarea investitiei este un milion de euro fonduri private.
Atractiile turistice din Rasnov nu se opresc aici, primarul anuntand un al treilea parc de distractii, special pentru sezonul sporturilor de iarna, practicabile si pe timp de vara. Ceea ce vrem sa spunem este ca acest parc va avea o pista pentru saniute care vor functiona atat vara, cat si iarna. Este vorba despre niste sine pe care vor circula saniutele, ce vor fi prevazute cu o frana hidraulica astfel incat sa nu depaseasca viteza de 60-70 de kilometri/ora. Proiectul se va realiza pe o suprafata de 4,4 hectare. „Firma care va construi parcul este din Sovata, iar fondurile sunt private. Toate cele trei proiecte au fost depuse la Ministerul Turismului”, a mai spus primarul orasului Rasnov.
Acest ultim parc va fi construit pe Valea Carbunarii la iesirea din Rasnov spre Paraul Rece, in apropierea trambulinelor pentru sarituri cu schiurile, unde, in anul 2013, se va desfasura una dintre probele Festivalului Olimpic al Tineretului European care se desfasoara la Brasov.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.