Parcuri eoliene de 250 MW in Romania!

Parcuri eoliene de 250 MW in Romania!

0 58

GE Energy, divizia de energie a General Electric, va anunta in curand semnarea unui contract cu dezvoltatorul de capacitati de productie din surse eoliene Good Energy, pentru livrarea de echipamente pentru doua parcuri eoliene cu o putere totala de circa 250 MW, a declarat luni directorul executiv al GE Energy pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova.
Dezvoltatorul detine patru amplasamente pentru realizarea de parcuri eoliene, pentru doua dintre fiind deja realizate masuratorilor, fiind primul proiect de acest gen autorizat de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei.
Suntem in faza avansata de semnare a contractului prin care se vor livra catre Good Energy 100 de turbine eoliene pentru anul 2009. Finantarea este asigurata de un fond de investitii britanic, a precizat un oficial al GE Energy.
Aceasta a precizat ca firma pe care o reprezinta este interesata sa participe la orice fel de proiect pe piata de energie din Romania pentru care poate oferi tehnologie si a purtat discutii cu toti investitorii care au planificate realizari de capacitati de producere a energiei pe piata din Romania, cum ar fi Alro, Energy Holding sau Electrabel.
Pe langa echipamentele de producere a energiei din surse eoliene, se vor asigura tehnologie integrata inclusiv pentru grupurile mici de reglaj pe gaze, necesare pentru echilibru, intrucat resursa eoliana este fluctuanta. Tehnologiile livrate pot ajunge in 10 minute de la zero la o sarcina de suta la suta.
Reprezentantii companiei au aratat ca, in ultimii trei ani, investitiile General Electric in Romania, Bulgaria si Republica Moldova s-au ridicat la 500 milioane dolari. Vanzarile aferente anului trecut au atins valoarea de 400 milioane dolari cu 200 la suta mai mult decat in 2006. Din aceasta valoare, Romania a avut o pondere de 80 la suta, Bulgaria – 19 la suta, iar Republica Moldova – unu la

Vlad T.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.