Parcul Stop Discriminarii pentru copiii cu autism

Parcul Stop Discriminarii pentru copiii cu autism

Stop Discriminarii! - este denumirea noului parc destinat copiilor cu autism. Pentru prima oara in Brasov, copiii si persoanele cu autism au pe strada Stefan cel Mare nr. 2 A, linga Biserica Romano-Catolica Sfanta Cruce din Astra, un loc special de distractie si recreere, ferit de pericole.

Stop Discriminarii! – este denumirea noului parc destinat copiilor cu autism. Pentru prima oara in Brasov, copiii si persoanele cu autism au pe strada Stefan cel Mare nr. 2 A, linga Biserica Romano-Catolica Sfanta Cruce din Astra, un loc special de distractie si recreere, ferit de pericole.
La inaugurare, micutii s-au bucurat de activitati distractive, curse cu obstacole si popice, iar tinerii care sufera de tulburari din spectrul autist s-au duelat intr-un meci de baschet cu tinerii voluntari ai Asociatiei „Copiii de Cristal”.
Initiatorii proiectului, Asociatia „Copiii de Cristal” in parteneriat cu Primaria, au montat in parc panouri cu informatii despre Autism si despre diverse dizabilitati. Acestia spera ca astfel vor reusi sa integreze in comunitate persoanele cu dizabilitati si sa puna „Stop Discriminarii”.parc autism1
Membrii asociatiei spun ca astfel de parcuri ii ajuta foarte mult pe copiii cu dizabilitati sa socializeze si sa desfasoare activitati impreuna cu restul copiiilor.
In Parcul „Stop Discriminarii”, se vor organiza periodic activitati in parteneriat cu cateva gradinite din oras.
Tinerii cu autism si parintii acestora spun ca se vor simti mai in siguranta decat in alte locuri in care copiii nu inteleg problemele celor cu autism si ii fac sa se simta jenati.
Asociatia Copiii de Cristal a fost infiintata in anul 2006; in prezent, asista peste 70 de beneficiari cu varste cuprinse intre 2 si 55 de ani, dintre care o mare parte sunt cazuri sociale.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.