Parchetul General se implica in scandalul dezinfectantilor din spitale

Parchetul General se implica in scandalul dezinfectantilor din spitale

0 349

Scandalul dezinfectantilor este inabusit medical, dar ia o turnura penala. Ministrul Sanatatii Patriciu Achimas-Cadariu anuntat ca doar 5% din cele 3526 de probe prelevate din dezinfectantii utilizati in spitale s-au dovedit neconforme. In schimb, pe rolul Secției de urmarire penala și criminalistica din cadrul Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casație și Justiție s-a constituit un dosar penal pe tema dezinfectanților utilizați in unitațile sanitare

Scandalul dezinfectantilor este inabusit medical, dar ia o turnura penala. Ministrul Sanatatii Patriciu Achimas-Cadariu anuntat ca doar 5% din cele 3526 de probe prelevate din dezinfectantii utilizati in spitale s-au dovedit neconforme. Potrivit ministrului, testarea s-a facut in laboratoarele unitatilor sanitare, in laboratoare private si in cele ale directiilor de sanatate publica.
Raspunsul oficialitatilor era anticipat inca de ieri de jurnalistii de la Gazeta Sporturilor, care au dezvaluit in premiera faptul ca dezinfectantii din spitale sunt diluati chiar si de 10 ori: tot ei au prevazut ca ministerul va pretinda ca totul este in regula, dupa ce a interzis directiilor de sanatate publica din tara sa mai faca vreo comunicare pe aceasta tema.catuse
In schimb, pe rolul Secției de urmarire penala și criminalistica din cadrul Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casație și Justiție s-a constituit un dosar penal pe tema dezinfectanților utilizați in unitațile sanitare. Procurorii au dispus in cauza inceperea urmaririi penale in REM sub aspectul savarșirii infracțiunilor de zadarnicire a combaterii bolilor și falsificarea și substituirea de alimente sau alte produse.
In cauza au fost delegați ofițeri de poliție judiciara din cadrul IGPR pentru efectuarea unor acte de urmarire penala, inclusiv pentru participarea la ridicarea probelor necesare in vederea realizarii unor teste specifice, in colaborare cu Corpul de control al Ministerului Sanatații. Firma de dezinfectanti incriminata a livrat produse si in patru spitale brasovene.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.