Parchetul General îl dă pe Băsescu pe mâna CSM! Doar de ochii...

Parchetul General îl dă pe Băsescu pe mâna CSM! Doar de ochii lumii!?

0 555
S-au dus vremurile în care fostul președinte critica nestingherit de nimeni? Parchetul General îl dă pe Băsescu pe mâna CSM! Se pune problema cada suntem in fata unui gest di categoria „Doar de ochii lumii!”?
Parchetul General cere CSM să se sesizeze în cazul afirmațiilor lui Traian Băsescu care a spus că îi pare rău că familiile din comuna Nana care au terenuri sechestrate „suportă consecinţele unor acţiuni politice” îndreptate împotriva sa.
Parchetul a transmis sâmbătă seara un comunicat de presă referitor la aprecierile lui Băsescu privitoare la dosarul penal care vizează reconstituirea dreptului de proprietate și arendarea unor terenuri amplasate pe raza comunei Nana.
Conducerea Parchetului General apreciază, în replică la declarațiile lui Băsescu, că este ” regretabil faptul că un fost președinte al României pune la îndoială independența și imparțialitatea procurorilor, acest lucru fiind de natură să afecteze prestigiul și credibilitatea justiției”.
Totodată conducerea instituției menționează că „măsurile procesuale dispuse de procurori într-un dosar penal sunt analizate și validate doar de către judecători” și cere CSM să ia atitudine în cazul declarațiilor lui Traian Băsescu.
În acest context, conducerea Ministerului Public solicită Consiliului Superior al Magistraturii, în calitate de garant al independenței Justiției, potrivit art. 1 și 30 din Legea nr.317/2004, să își îndeplinească obligația legală de a apăra judecătorii şi procurorii împotriva oricărui act care le-ar putea afecta independenţa sau imparţialitatea ori ar crea suspiciuni cu privire la acestea”, se arată în comunicatul citat.
Fostul președinte Traian Băsescu a reacționat sâmbătă, după decizia Tribunalului Călărași de a menține sechestru pe moșia de la Nana, spunând că familiile din acea comună care au și ele terenurile sechestrate „suportă consecinţele unor acţiuni politice” îndreptate împotriva sa.
„Imi pare rău pentru cele 127 familii din comuna Nana care au sechestru pe terenurile agricole restituite în perioada 1996-2010.Pe fond, aceste familii suportă consecinţele unor acţiuni politice îndreptate împotriva mea”, a scris Băsescu într-un mesaj postat pe Facebook.
„Ioana Băsescu a cumpărat de la o firmă italiană cele 290,4 hectare de la Nana în octombrie 2013 în baza înscrisurilor legale de la cartea funciară, cu deplină bună credinţă. Oare de ce timp de trei ani cît timp firma italiană a deţinut proprietatea terenurilor nu s-a facut nici o investigaţie ?”, mai întreabă Băsescu în mesajul său.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.