Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov a pierdut 78.000 de lei la...

Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov a pierdut 78.000 de lei la rectificare

0 272

Banii erau prevăzuţi pentru cheltuieli cu expertize, comisii rogatorii internaţionale, ordine de ancheta, traduceri şi alte proceduri similare, necesare în dosarele pe care magistraţii le instrumentează

Rectificarea bugetară blochează zeci de dosare grele la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov. Procurorii braşoveni s-au trezit că li s-au tăiat, la recenta rectificare făcută de Guvern, 78.000 de lei. Banii erau prevăzuţi pentru cheltuieli cu expertize, comisii rogatorii internaţionale, ordine de ancheta, traduceri şi alte proceduri similare, necesare în dosarele pe care magistraţii le instrumentează.
Deşi se aştepta o modificare pozitivă pentru Parchetul de pe lîngă Tribunalul Braşov, rectificarea bugetară din luna septembrie a venit cu un mare minus de bani, spune Claudiu Sandu, prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.Banii erau prevăzuţi pentru cheltuieli cu expertize, comisii rogatorii internaţionale, ordine de ancheta, traduceri şi alte proceduri similare.
Multe dosare vor fi întârziate din această cauză la Braşov şi este vorba de infracţini serioase precum evaziune fiscală şi spălare de bani.
O altă problemă stringentă este asigurarea finanţării serviciilor de medicină legală care efectuează autopsiile în cazurile de omor dosare grave care nu se pot amâna. Se oare că sumele ar exista în conturile Ministerului Justiţiei.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.