Parcarile pentru handicapati

Parcarile pentru handicapati

0 141

Asa stiu ca se numesc, mai pe simplu, persoanele cu dizabilitati, handicapati. Si este normal ca nu poate fi vorba de cei cu vreun handicap psihic, ci in marea majoritate, cei cu handicap locomotor, care pot conduce, gratie unor modificari ale comenzilor, autovehicole.
Se cunoaste cat de acuta este lipsa locurilor de parcare in Brasov, mai ales prin buricul targului, mai inghesuit „din nastere”, in plus gemand de institutii publice. Or fi avand aceste institutii ceva locuri de parcari in zona lor, insa acestea sunt total insuficiente, mai ales ca parte din aceste locuri sunt ocupate de masinile institutiilor respective. Si chiar daca unele dintre aceste locuri sunt, la un moment dat, libere, vajnici dulai comunitari iti interzic sa parchezi acolo.
Dar aceste parcari publice, cu plata, au si cateva locuri speciale, rezervate celor cu dizabilitati, adica a handicapatilor. Nu ca acestia ar misuna prin tot locul, impiedicandu-i pe ceilalti de la treburi, dar mai au si ei de rezolvat probleme, si cand ajung, cu masinile lor modificate,.sa trebuiasca sa parcheze, nu au unde, pentru ca locurile destinate lor sunt ocupate.
Ia imaginati-va ca va lipsesc unu sau doua picioare, si trebuie sa va duceti pe la Primarie sau Prefectura sau in alte asemenea locuri, si nu aveti unde parca, pentru ca unii care si-au uitat bunul-simt in beciul vilei au parcat pe locurile destinate voua. Nu i-ati lua la injuraturi?
Ca sa se evite asemenea momente clasice la romani, autoritatile au luat oarece masuri. Care este prins cu patru becuri calcate sub vehicolul ce nu poarta pe parbriz insemnul de handicapat, acela are de suferit. I se ridica masina de catre cei stabiliti pentru asa ceva, aceasta i se duce undeva, la mama dracului, la marginea orasului, el trebuie sa plateasca o amenda contraventionala, dupa care mai trebuie sa dea si 380 lei taxa de eliberare a masinii, dupa cum ne-a declarat Sorin Toarcea, purtator de cuvant al Primariei Brasov.
Ma intreb insa cat de eficienta este aceasta masura, avand in vedere ca se gasesc tot timpul amatori si doritori de asemenea amenzi. Nu cumva ar trebui instituite masuri mai drastice si usturator punitive, ca acei amatori sa-si bage mintile in cap, daca de buna voie nu vor sa inteleaga?
Nu dau eu solutii, insa este ceva simplu de rezolvat.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.