Parc pentru mediul de afaceri brasovean

Parc pentru mediul de afaceri brasovean

0 62

Mediul de afaceri brasovean nu sta tocmai pe roze. Motivul principal al lipsei de transparenta si de vizibilitate pe plan national si, chiar, international, este lipsa unui parc expozitional care sa-i puna in valoare atuurile.
Aceasta este parerea si propunerea cu care vine Nicolae Tucunel, presedintele Camerei de Comert si Industrie Brasov. Acesta a sustinut in cadrul unei mese rotunde la care s-au discutat problemele mediului de afaceri brasovean ca este nevoie de un parc tehnologic pentru a iesi la lumina.
„Pe de o parte, produsele activitatilor de cercetare-inovare vor fi valorificate printr-un incubator de afaceri, iar pe de alta, mediul de afaceri urmeaza sa aiba acces la oportunitatile pe care le ofera un centru expozitional modern”, sustin initiatorii proiectului, CCI Brasov si ADDJ.
Pentru ca se doreste a fi un proiect de mare anvergura, intiatorii s-au gandit ca este nevoie de trei subproiecte mai mici. Astfel, primul subpproiect va include crearea unui parc industrial de afaceri, un incubator de afaceri si centru expozitional ; cel de-al doilea va fi reprezentat de un parteneriat intre Universitatea Transilvania, Institutul de cercetare al universitatii, institutiile publice locale ; iar cel de-al treilea se refera la „Spin-off-ul si afacerile inovative”.
Ionut Tata, directorul executiv al Agentiei de Dezvoltare Durabila a Judetului Brasov, considera ca „pentru sprijinirea si dezvoltarea competitivitatii economice a intregii regiuni, este necesara crearea unui parc tehnologic si expozitional in Brasov, zona cu cea mai puternica dezvoltare economica a Regiunii 7 Centru”.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.