Parc aerospatial la Brasov

Parc aerospatial la Brasov

0 190

Brasovul nu are inca vreun spatiu special amenajat und ar putea ateriza avioane, insa pe hartie proiectele sunt infloritoare si promitatoare. Pe langa cele doua aeroporturi care tin prima pagina a ziarelor locale, desi, in fapt, se lasa mult si bine asteptate, plus fabrica ce urmeaza sa produca piese pentru aeronavele Airbus, orasul nostru se va putea mandri cu o alta constructie de anvergura: un parc tehnologic aerospatial.
European Aeronautic Defence and Space Company (EADS) ar putea beneficia de un sprijin financiar de nu mai putin de 43 de milioane de euro de la Guvernul Romaniei pentru a putea ridica un astfel de parc pe un teren al IAR Brasov. Valoarea totala la care se estimeaza ca se va ridica aceasta investitie este de 92 de milioane de euro, upa cum informeaza Gardianul.
„EADS intentioneaza sa investeasca in Romania prin intermediul afiliatului sau, Premium Aerotec GmbH (societatea germana de aerostructura a Airbus, n.r.). Acest proiect ar cuprinde implementarea unei investitii strategice de aproximativ 92 milioane de euro, din care 43 milioane de euro pentru capital tehnologic pentru active, aproximativ 25 milioane de euro pentru transfer de tehnologie si instruire, iar restul investitiei va fi asigurata de partenerii si furnizorii EADS“, au precizat sursele citate de Mediafax.
Autoritatile romane vor trebui sa asigure EADS o locatie adecvata in interiorul perimetrului detinut de IAR Brasov. „Guvernul ar trebui sa accepte totodata ca EADS si investitiile sau afacerile viitoare ale furnizorilor sai vor fi eligibile impotriva oricaror obligatii offset pe care grupul EADS le are sau le poate avea in Romania“, au adaugat sursele.
Premierul Emil Boc declara, in iulie, ca subsidiara EADS Premium Aerotec va investi 90 de milioane de euro pentru realizarea la Brasov a unei fabrici de componente pentru avioane Airbus, pentru investitie putand sa primeasca un ajutor de stat cuprins intre 5 si 7 milioane de euro.
Investitia ar crea astfel 700 de noi locuri de munca in sectorul aerospatial de inalta tehnologie din Romania.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.