Parada portului popular la Rupea

Parada portului popular la Rupea

0 265


Sambata, 10 februarie 2007, Primaria orasului Rupea gazduieste manifestarea cultural – traditionala „Parada Balului Portului Popular”. Manifestarea etnofolclorica are loc anual, in luna februarie, la Rupea, in Sala Plugarilor din Caminul Cultural. Balul reprezinta un prilej de prezentare a costumului popular traditional si creeaza atmosfera de altadata, cu cantece vechi si hore, intr-o parada a portului popular, urmata de un spectacol sustinut de fanfara taraneasca din Rupea.


?


Chef si voie buna


Organizata de Casa de Cultura Rupea inca din anul 1970, „Parada Balului Portului Popular” a ajuns anul acesta la editia numarul 37.


Incepand cu ora 21.00 petrecerea se doreste o sarbatoare populara care sa dureze pana dimineata cu mult chef si voie buna.


Din program: moment de sezatoare traditionala, Hora Unirii la miezul noptii, momente de folclor autentic, in scena, petrecere in dans popular cu dansuri din zona Cohalmului


Spectacolele folclorice sunt sustinute de formatiile Casei de Cultura Rupea, Claudia Mitrescu, Aurel Tamas, amsamblul folcloric „Doruri transilvane”, Dumitru Farcas, amsamblul folcloric „Martisorul” si taragotistul Gheorghe Radu.


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.