Parada modei ecologice

Parada modei ecologice

0 57

Sloganul acestei ediitii braziliene a “Fashion Rio” este urmatorul: “Meditati, reciclati, si refaceti. Prin acest slogan al saptamanii modei braziliene se doreste atragerea atentiei asupra distrugerii masive a padurii tropicale, a junglei in sine, cu tot ce ascunde si pastreaza ea.
Pasarela montata la Marina de Gloria va fi calcata, la aceasta editie, de nume celebre de manechine, cum ar fi Chloe Belo (Argentina), Deanna Miller (SUA), Yana Karpova si Natasa Poly (Rusia) sau Mariacarla (Italia). Va lipsi brazilianca Gisele Bundchen.
Dar de data aceasta nu manechinele sunt cele mai importante in cadrul paradei, ci hainele pe care le prezinta si mai ales materialele din care sunt confectionate.
Caci s-a pus accent pe materii prime oferite de padurile tropicale, cum ar fi fibrele de palmier, cele de tutui sau mojaya si altele, toate fiind produse ecologiste.
In acest sens, organizatoarea editiei din acest an a “Fashion Rio”, a declarat:
“Moda poate ridica intrebari de atitudine, deci poate schimba atitudini.”
Iata astfel o idee excelenta si care ar trebui sa prinda radacini, mai ale in mediul modei feminine (mult mai schimbatoare decat la barbati), in acest fel inlocuind sinteticul energofag si nu prea sanatos cand este vorba de imbracaminte, cu ceea ce ofera natura creatiei sale, omul.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.