Parada medievala in centrul Sibiului

Parada medievala in centrul Sibiului

0 87

Pe strazile din Sibiu va avea loc o parada inedita prin care se va recrea atmosfera medievala a anilor de mult apusi.
In acest week-end masti si costume populare vor defila pe strazile din centrul orasului, sambata, cu incepere de la ora 11.00.
Vechea traditie a calaretilor transilvaneni, imbinata armonios cu spiritul festiv al sezonului, va fi repusa in strada pentru toti sibienii si pentru turistii prezenti in oras la sfarsitul saptamanii.
Nu mai putin de 20 de calareti care vor purta masti si costume traditionale romanesti din zona Seica Mare vor realiza o parada pe traseul Parcul Tineretului – Strada Filarmonicii – Piata Mare – Piata Mica – Strada Nicolae Balcescu – Bulevardul Victoriei – Parcul „Sub Arini” – Aleea Calaretilor – Padurea Dumbrava – Muzeul in aer liber.
Parada va porni la ora 11.00, din Parcul Tineretului. „Caii sunt obisnuiti cu festivitatile, fiind folositi la numeroase ceremonii in comuna Seica Mare. De asemenea, a fost realizat un program special de dresaj, coordonat de domnul Stefan Latea-Brandes, cascador profesionist, fost campion de calarie si membru in Comisia Nationala de Atestare a Cascadorilor Profesionisti din cadrul Uniunii Autorilor si Realizatorilor de Film din Romania”, se arata intr-un comunicat trimis de conducerea Muzeului „Astra”.
Parada mastilor si a costumului popular, asa cum a fost denumit evenimentul, va fi realizata in colaborare cu actorii-cascadori „Dorobantii Transilvaniei” si grupul vocal-instrumental „Dorulet Transilvan” din Seica Mare.
Atmosfera traditionala va fi completata si de prezenta unui grup de percutionosti si un grup vocal-instrumental si de dansatori, care vor prezenta un spectaol pe scena din Piata Mare.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.