Parada Junilor braşovecheni şi hora junilor în Centrul oraşului

Parada Junilor braşovecheni şi hora junilor în Centrul oraşului

0 217

Braşovenii şi turiştii au admirat în weekend obiceiurile străvechi ale comunităţii româneşti din Braşovechi. „Tradiţii Braşovechene în România Centenarului“

Braşovenii şi turiştii au admirat în weekend obiceiurile străvechi ale comunităţii româneşti din Braşovechi. „Tradiţii Braşovechene în România Centenarului“, evenimentul de promovare a tradiţiilor junilor, a debutat cu o paradă a junilor braşovecheni şi a portului popular românesc sîmbătă pe traseul Piaţa Sfatului- Dealul Straja.

Însoţit de fanfară, alaiul a urcat pe platoul de la Cetăţuie, unde braşovenii dar şi turiştii s-au prins hora junilor. „Care eşti bolnav de tradiţia asta şi ai în sânge microbul ăsta de june braşovechean participi negreșit; pentru mine este a doua familie nu puteam să lipsesc deşi am 77 de ani”, a mărturisit emoționant junele braşovechean Nicolae Pascovici.

Păstrătorii tradiţiei au fost apreciaţi de publicul venit să vadă o sărbătoare autentică.
Tot în zona Cetăţii au avut loc ateliere pentru copii, de echitaţie, de iniţiere în aruncarea buzduganului şi de învăţare a Horei Junilor. Evenimentul este finanţat de la bugetul local, prin Ghidul de finanţare pentru proiectele culturale.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.