Paradă a junilor braşovecheni de Centenar

Paradă a junilor braşovecheni de Centenar

Paradă a junilor braşovecheni şi a portului popular românesc pe traseul Piaţa Sfatului- Dealul Straja. Evenimentul are loc astăzi, de la ora 12.30, sub egida „Tradiţii Braşovechene în România Centenarului

Paradă a junilor braşovecheni şi a portului popular românesc pe traseul Piaţa Sfatului- Dealul Straja. Evenimentul are loc astăzi, de la ora 12.30, sub egida „Tradiţii Braşovechene în România Centenarului“.
Braşovenii şi turiştii sunt aşteptaţi în week-end în zona Cetăţuiei pentru a face cunoştinţă cu obiceiurile vechi ale comunităţii româneşti din Braşovechi.

O paradă a junilor braşovecheni şi a portului popular românesc va marca astăzi, de la ora 12.30, debutul evenimentul „Tradiţii Braşovechene în România Centenarului“, care se va întinde pe toată perioada verii, spune Mihai Morar – preşedintele Societăţii Junilor Braşovecheni.

Evenimentul este finanţat de la bugetul local, prin Ghidul de finanţare pentru proiectele culturale şi singurul pentru care Junii Braşovului au aplicat pentru o finanţare.
Potrivit viceprimarului Costel Mihai, anul acesta după prima evaluare din cele 2 milioane de lei s-au alocat 1 milion jumătate, mult mai mult faţă de anul trecut

Seara de vineri a Serbărilor Cetăţii pe platoul Cetăţuii a fost dedicată copiilor talentaţi care vor ţine scurte recitaluri. Astăzi va avea loc parada Junilor Braşovecheni şi a portului popular românesc, pe un traseu care va lega Piaţa Sfatului şi Dealul Straja, parada fiind acompaniată de fanfară.

La ora 13.30 va avea loc deschiderea oficială a serbărilor, cu un spectacol folcloric dedicat Centenarului. În paralel, în zona Cetăţii se vor desfăşura cîteva ateliere pentru copii, atelier de echitaţie, de iniţiere în aruncarea buzduganului şi de învăţarea a Horei Junilor.
Duminică, tot la Cetăţuie va fi maialul junilor braşovecheni şi un concert de muzică populară.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.