Papaya, fructul farmacie

Papaya, fructul farmacie

0 79

Supranumit si “fructul ingerilor”, Papaya a devenit foarte cautat atunci cand s-au aflat beneficiile si puterea sa de a mentine frumusetea si tineretea. Originar din America Centrala si nordul Americii de Sud, fructul de Papaya a inceput sa fie cultivat in majoritatea zonelor tropicale, fiind apreciat atat din punct de vedere al calitatilor sale privin sanatatea cat si datorita gustului sau de caise si pepene galben.
A fost cultivat pentru prima dată în Mexic. În 2005, Brazilia era pe primul loc la producția de papaya, cu peste 1.700.000 de tone înregistrate de statistici.
Papaya este un fruct exotic foarte nutritiv, ce seamănă foarte mult cu o pară, dar cu una enormă.
Culoarea pulpei de un portocaliu aprins arată faptul că beta-carotenul este prezent în cantități mari. De asemenea, papaya conține și vitamina C, mai multe vitamine B printre care și acidul folic, atât de necesar dezvoltării armonioase a embrionului și vitamina A. Dintre minerale enumerăm potasiul, fosforul, magneziul, calciul și fierul.
Prin continutul sau de antioxidanti papaya are beneficii anticanceroase, antiimbatranire si detoxifiante, fiind totodata un bun energizant.
De asemenea suprima secretia de progesteron la femei, avand in felul acesta proprietati contraceptive. Femeile din India, Pakistan, Sri Lanka si din alte tari folosesc din timpuri vechi fructul de Papaya pentru a inlatura posibilitatea unei sarcini.
Semintele nergre ale fructului sunt de asemenea comestibile, avand un gust usor iute. De aceea ele se folosesc pisate inlocuind piperul si auproprietati antiinflamatoare (reduc infectiile) si analgetice (reduc durerea).
Prin continutul de vitamina C si alte enzime, Papaya accelereaza cicatrizarea plagilor si vindecarea postoperatorie.
De asemenea imbunatateste fucntiile vizuale si totodata previne arsurile solare si cancerul de piele datorita continutului de beta-caroten, substanta care se depune la nivelul pielii si are rol protector, inlaturand efectele negative ale razelor solare.

Pentru femeile cu probleme de digestie, lupta impotriva imbatranirii este oarecum pierduta. De aceea, consumul regulat de papaya este o cale de a reveni la o digestie buna, la o stare de sanatate buna si la vitalitate. Iar daca si sistemul imunitar functioneaza cum trebuie, nutrientii papayei pot sa actioneze la cel mai bun nivel pentru a te mentine tanara. In plus, poti scapa de problema cosurilor daca masezi pulpa alba de papaya cruda pe ten. Indeparteaza si ridurile!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.