Papa si Tariceanu

Papa si Tariceanu

0 98

Premierul Calin Popescu Tariceanu va fi primit, miercuri dimineata, in audienta, de catre Papa Benedict al XVI – lea, inainte de intalnirea pe care o va avea cu prim-ministrul italian Romano Prodi.


Premierul Tariceanu va pleca, miercuri, in Italia, unde va discuta cu autoritatile, cu membrii Guvernului, cu reprezentantii comunitatilor romanesti si cu reprezentantii industriasilor, pe tema situatiei create dupa ce un roman a fost acuzat uciderea unei femei la Roma, ceea ce a determinat expulzari si acte de xenofobie impotriva romanilor.


Tariceanu a declarat ca merge in Italia ” in calitatea de partener” al omologului Romano Prodi si a indemnat presa italiana sa contribuie la diminuarea tensiunilor din relatiile bilaterale.


Tariceanu, care miercuri se va intalni cu Prodi la Roma, a precizat ca solutia comuna ar trebui pe de o parte sa „limiteze infractiunile” savarsite de romani in Italia, iar pe de alta parte sa „protejeze romanii” din Italia de acte xenofobe.


„Am apreciat mult pozitia Guvernului italian” fata de evenimentele care au creat tensiuni in ultimele zile intre Italia si Romania, a continuat Tariceanu, subliniind insa ca nu a apreciat „retorica” altor personalitati politice italiene, mai ales a unora din opozitie.


Daniel C


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.