Papa Oprisan da cu tifla de la el din urbi orbilor din...

Papa Oprisan da cu tifla de la el din urbi orbilor din Justitie

0 99
N-are rost sa ne lungim gaturile pentru a trage cu ochiul peste zidurile din piatra ale Vaticanului. Avem si noi Papa, si inca unul aflat de multisor in fruntea bucatelor la Vrancea, unde taie si spanzura de doua-trei cincinale. De-acum o va face si mai abitir, dupa ce a fost uns sef peste toti baronii administratiilor judetene din tara. Insusi primul ministru s-a declarat nerabdator sa vada fumul alb care urma sa iasa din soba in care duduie interesele social-democrate, aruncate de-a valma ca scoata pe cos semnul victoriei. Victor Ponta are antecedente cu flecareala pe seama procedurile de investitura de la Vatican, pe care le-a invocat infantil inainte de sfarsitul anului trecut, cand a mosit guvernul Ponta 2. Habemus Guvernus, a scris atunci pe bloc Victoras, care ignora din rarunchi ca ar fi trebuit sa scrie Guvernum, daca tot era in procedura copy-paste a ighemoniconului din inima catolicismului. Premierul a recidivat ieri, cand latina i-a dat din nou pe-afara, si a indraznit sa-l asemuiasca pe proaspatul Suveran Pontif Jorje Mario Bergoglio cu Marian Oprisan, cocotat in varful piramidei baroniale din Romanika, pe care l-a numit Francisc, numele pe care si l-a ales cel de-al 265-lea Papa de la Vatican.
Disperat sa-si innobileze latineste manevrele politice pe care le gireaza in teritoriu, Ponta ignora ca Pontifex – fauritor de poduri – este ultimul titlu pe care Oprisan ar avea tupeul sa si-l anexeze rangului de baron. Va amintiti podul rupt din Vrancea, surpat odata cu drumul dupa ce o firma din clica de interese a lui Oprisan a lucrat ultraprost? Doua judete au fost atunci despartite dupa ce constructorul de poduri Oprisan a dat cu tifla localnicilor si cu asfaltul in apa. Cat ar vrea Ponta de mult, Oprisan nu poate fi mai catolic decat Papa, membru ar Ordinului infiintat de Ignatiu de Loyola, dar s-a dovedit deja mai iezuit. Baronul de Vrancea este intruchiparea contrareformistului, a piedicii care sta in calea tuturor incercarile de starpire a potentatilor locali imbuibati ilegali la ei in teritoriu, unde isi fac nestingheriti mendrele.
Pana cand isi vor da seama ce penal au ales, Francisc Oprisan de Vrancea se poate adresa linisitit de la el din urbi tuturor orbilor din justitie si, in general, fraierilor de contribuabili.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.